Αποστολή αλληλεγγύης στο Λαύριο

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου δράση αλληλεγγύης της Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο. Η προηγούμενη έγινε στις 22/11.

Κυριακή 22/11 και πάλι στο Λαύριο…. αποστολή αλληλεγγύης

Και το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο και ο καταυλισμός με τα κοντέινερ στη θέση Νεράκι του Λαυρίου έχουν “σφραγιστεί” προληπτικά με απόφαση των επιτροπών των Κούρδων προσφύγων. Οι μετακινήσεις στην πόλη του Λαυρίου έχουν ελαχιστοποιηθεί και παίρνονται αυξημένα μέτρα καθαριότητας και υγειονομικής προσοχής.

Παραδώσαμε βοήθεια στην είσοδο και στους δύο χώρους, χωρίς να μπούμε στο Κέντρο Φιλοξενίας και στον καταυλισμό.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν:

– ένα παιδικό στρώμα, 12 συσκευασίες δημητριακών σκόνη, 12 συσκευασίες γάλα σκόνη για βρέφη, που προσφέρθηκαν από τη Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου

– ένα τενεκέ ελαιόλαδο, που πρόσφερε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

– τσάντες με τρόφιμα, χαρτικά, καθαριστικά, που πρόεφερε το Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» από τα Πετράλωνα

– 3 τσουβάλια ψωμιά και μια σακκούλα με κουλουράκια, που πρόσφεραν οι φίλοι από φούρνο στην Καλλιθέα

– 10 συσκευασίες XXL σκόνη για πλυντήριο ρούχων (αγοράστηκαν με 100ευρώ που έστειλε το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα για Υγεία, Ζωή και Ελευθερία από την Καρδίτσα)

– καθαριστικά που αγοράστηκαν από ΒΙΟ.ΜΕ. (13 τετράλιτρα γενικής χρήσης και 20 πλάκες σαπούνι) με 100 ευρώ που έστειλε το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας.

Ευχαριστούμε:

– τον Mike για την τσάντα με τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια

– την Μαρία από το Βύρωνα για το παρκοκρέβατο, το μπανιερό για βρέφη, τα παιδικά σεντόνια, τα παιδικά παπούτσια και ρούχα

– την Λίνα και τον Θανάση από τα Πετράλωνα για την τεράστια βαλίτσα… που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί από Κούρδους πρόσφυγες που καταφέρνουν να μεταβούν για μόνιμη εγκατάσταση από το Λαύριο στην Ευρώπη.

Ευχαριστούμε όλους όσοι με κάθε τρόπο στηρίζουν τη διαρκή καμπάνια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Aυτή την περίοδο, πέρα από τα τρόφιμα που πάντα χρειάζονται, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καθαριστικά.

Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για να προσφέρουν πράγματα, αλλά δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να τα παραλάβουμε. Οι δυσκολίες των μετακινήσεων λόγω του lockdown, μας έχουν δυσκολέψει αφάνταστα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.

Τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 – 81
IBANGR1001107200000072064886681

Αρέσει σε %d bloggers: