Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Αποτελέσματα rapid test κορωνοϊού

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν στο Δήμο Λαυρεωτικής, στην Κερατέα και το Λαύριο,  δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapidtest) με τη μέθοδο drivethrough(με μεταφορικό μέσο).

Συνολικά διενεργήθηκαν 643 rapidtest από τα οποία ανευρέθηκε μόνο 1 θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή της Κερατέας. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα, δηλαδή 642, βρέθηκαν αρνητικά.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: “Η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη δωρεάν διενέργεια rapidtestγια τους πολίτες σε δύο εύκολα προσβάσιμους χώρους, στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Κερατέας και στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημαρχείο Λαυρίου.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με τάξη, οργάνωση και άριστη συνεργασία μεταξύ των εργαζόμενων του Δήμου και του ΕΟΔΥ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και τους εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα.”