Ακίνητα : Επενδύσεις και έργα ανεβάζουν τις τιμές και στη Λαυρεωτική

Ανοσία επιδεικνύει η ελληνική κτηματαγορά στην πανδημία, με τις αξίες των ακινήτων σε κάποιες περιοχές όχι μόνο να παίζουν άμυνα απέναντι στον αόρατο εχθρό, αλλά τα στοιχεία πώλησης και ενοικίασης των κατοικιών να δείχνουν πως οι τιμές αυξάνονται, κυρίως, λόγω των έργων υποδομών.

Οι αναπλάσεις αναβαθμίζουν περιοχές που για χρόνια χαρακτηρίζονταν είτε «ξεχασμένες» είτε «υποβαθμισμένες» και ενδεικτικά παραδείγματα αυξητικής τάσης είναι οι συνοικίες σε Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Πειραιά, Ελληνικό και οι περιοχές κοντά στη γραμμή 4 του μετρό, όπως το Γαλάτσι και ο λόφος της Κυψέλης. Δείκτης για την πορεία των τιμών πώλησης και ενοικίασης είναι επίσης οι μετακομίσεις εταιρειών σε τοποθεσίες εκτός κέντρου και οι επενδύσεις πολυεθνικών. Πέραν των περιοχών του Νομού Αττικής, η κτηματαγορά διατηρεί αντιστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με τις τιμές πώλησης και ενοικίασης να παραμένουν σταθερές ή και με αυξήσεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ. Η απόφαση επένδυσης της Microsoft να εγκαταστήσει το σύμπλεγμα των τριών data centers στην περιοχή θα λειτουργήσει θετικά για την ευρύτερη περιοχή του λαυρεωτικού δήμου. Σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρο του E-Real Estates – Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, η επένδυση αυτή θα λειτουργήσει «διαφημιστικά» και στο άμεσο μέλλον αναμένουμε παρόμοιες ενέργειες και από άλλες εταιρείες. Η ανοικοδόμηση στην περιοχή θα συντελέσει στην αύξηση των αξιών των ακινήτων και στην προσέλκυση ενδιαφερομένων, διότι θα δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, αλλά και λόγω του καλύτερου επιπέδου διαβίωσης. Το ζητούμενο μηνιαίο κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 4,3 έως 6,6 ευρώ/τ.μ. και οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμερισμάτων 70-110 τ.μ. άνω του 1ου ορόφου  κυμαίνονται από 1.222 έως 1.644 ευρώ/τ.μ.

http://sofokleous10.gr

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: