Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Δύο νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο μας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των δύο πρώτων πιστοποιημένων παιδικών χαρών που βρίσκονται η μία στην οδό Ιθάκης και η άλλη στην οδό Δαβάκη στην Κερατέα, σύμφωνα με την κείμενη Εθνική Νομοθεσία.

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών (320.000€), του Πράσινου Ταμείου (105.5000€) και από ίδιους πόρους (100.000€).

Η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών έγινε σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και με ασφαλή υλικά για τα παιδιά. Τοποθετήθηκαν νέα μαλακά δάπεδα υψηλής ποιότητας, καθιστικά και κατάλληλη περίφραξη, εγκαταστάθηκαν πρωτότυπα όργανα και παιχνιδοκατασκευές και ο φωτισμός των χώρων έγινε με φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: “Οι Παιδικές Χαρές είναι απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας. Με το συντονισμό και την εποπτεία της Αντιδημάρχου του Δήμου Λαυρεωτικής Δήμητρας Πάλληκαι τη συνδρομή των υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών μας, καταφέραμενα ολοκληρώσουμε δύο παιδικές χαρές υψηλότατων προδιαγραφών μέσα σε ένα μόνο χρόνο από την ημερομηνία του διαγωνισμού προμήθειας του εξοπλισμού και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι οι πρώτες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο μας για νήπια, παιδιά έως 12 ετών και για ΑμεΑ.Τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της τρίτης παιδικής χαράς στην Κερατέα και αναμένεται η αναβάθμιση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών στο Λαύριο, ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να μπορούν να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.Επιπλέον ετοιμάζουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Χαρών που θα ορίζει το κανονιστικό πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας και της χρηστής διαχείρισής τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των παροχών κοινής χρήσης για τους πολίτες μας.”

Η λειτουργία των νέων Παιδικών Χαρών θα ξεκινήσειμε τη λήξη των μέτρων της Πολιτείας για την πρόληψη της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια σκέψη για το “Δήμος Λαυρεωτικής: Δύο νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο μας

  • Δημαρχε αυτην την ταλαιπωρημενη,ξεχασμεη,ρημαγμενη,παλια παιδικη χαρα της Νεαπολης στο Λαυριο,που μεχρι και προεκλογικες σου ομιλιες εκανες εκει μεσα,θα την φτιαξεις ποτε;;;
    Εγω στη θεση σου θα ντρεπομουν για την αμελεια σου αυτη για μια παιδικη χαρα που ειναι και ΔΩΡΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!
    Η Νεαπολη σε βγαζει δημαρχο στο Λαυριο κυριε Λουκα αφου ολα τα κανεις για την ψηφο πανω απο ολα!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.