Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λιμενικό: Μπλόκο στη μεταφορά 31 αλλοδαπών από το Λαύριο στην Ιταλία

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών το οποίο δραστηριοποιείτο στην Αττική και είχε οργανώσει για την Παρασκευή τη μεταφορά 31 παράτυπων αλλοδαπών από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία εξάρθρωσε το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες προχθές, οι εν λόγω μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στον σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής.

Ωστόσο, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους μετανάστες, πραγματοποιώντας στάση στην παραλία Χάρακα Κερατέας.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ακινητοποιήθηκαν οι 31 αλλοδαποί, ο οδηγός κι ο συνοδηγός του λεωφορείου.

Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 32χρονος οδηγός του λεωφορείου και o 56χρονος συνοδηγός του,  για παράβαση του αρ. 187 Π.Κ., καθώς και του αρ. 88 του Ν. 3386/2005, ενώ οι 31 αλλοδαποί για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατά παράβαση του αρ. 83 του Ν. 3386/2005 και του αρ. 42 Π.Κ.

Επίσης κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.

Υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες είναι η εμπλοκή κι ο εντοπισμός και άλλων μελών του οργανωμένου αυτού κυκλώματος παράνομης διακίνησης.

https://www.naftemporiki.gr