Υψηλή η παρουσία Μολύβδου στα σημεία απόρριψης υλικών εκχωμάτωσης στον Αγ. Κωνσταντίνο

Αγαπητοί κύριοι , Θεωρούμε πάντα απαραίτητη ( Αυτή άλλωστε είναι μια από τις υποχρεώσεις της ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων ) την συνεργασία μας με την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες της, χωρίς αντιπαραθέσεις, προς όφελος του συνόλου των πολιτών του Δήμου μας. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες στον Αγ,Κωνσταντίνο απόρριψης υλικών εκχωμάτωσης ( μπάζα ) από τις συμπληρωματικές εργασίες αποχέτευσης που πραγματοποιούνται, πολύ σωστά, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες γνωρίζουν και είχαν ενημερωθεί και το 2014 από έγγραφη μελέτη του ΤΠΠΑ του Πολυτεχνείου ( 2/12/14 ) όταν προέκυψε τότε το ίδιο πρόβλημα, με τις εκχωματώσεις του κυρίως έργου της αποχέτευσης και την απόρριψη τους στον ίδιο κοινοτικό χώρο.

Πιστεύουμε επίσης ότι, από παράβλεψη, λάθος , άγνοια, γίναμε μάρτυρες των ίδιων λανθασμένων ενεργειών του παρελθόντος. Αυτό άλλωστε το συμπέρασμα προκύπτει, γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και απέσυραν τις συγκεκριμένες επιχωματώσεις από τον κοινοτικό χώρο .

Το ότι, το θέμα υπέπεσε στην αντίληψη συμπολίτη μας με ευαισθησίες για το περιβάλλον και  μέλους του συλλόγου μας Νίκου Σφύρλα, είχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι ευχάριστο για όλους μας και του αξίζουν συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον του. Δεν πρέπει όμως,  να αντιμετωπίζονται ως εχθρικές και αρνητικά, τέτοιου είδους ενέργειες, από μερίδα δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι πιστεύουμε ότι μάλλον δεν είναι ενημερωμένοι σχετικά.

Με την παρούσα ενημερώνουμε εκ νέου, όχι μόνο την Δημοτική αρχή ( ο Δήμαρχος  γνωρίζει, γιατί το προηγούμενο συμβάν ήταν επί  δημαρχίας του) αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, ότι οι εκχωματώσεις  γενικά από οποιοδήποτε σημείο της Λαυρεωτικής και όχι μόνο, δεν εναποτίθενται σε δημόσιους  χώρους και σε κατοικημένες περιοχές, αλλά σε ειδικούς χώρους που ορίζει η νομοθεσία.

Κοινή Υπουργική Απόφαση 36259/1757/Ε103/2010 – ΦΕΚ 1312/Β/24-8-2010

Με εκτίμηση για το έργο σας
Τσιμπογιάννης Κώστας
Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου ΜΑΡΩΝΕΙΑ

Υ.Γ Επισυνάπτω έγγραφο σχετικό έγγραφο του Πολυτεχνείου. Η σχετική 5σέλιδη μελέτη είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Αρέσει σε %d bloggers: