Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων” Δήμου Λαυρεωτικής

Η δημοτική αρχή εξασφάλισε την ένταξη της Πράξης “Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Λαυρεωτικής” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 1.791.502,40€.

Η εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής που στοχεύει στην αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας, περιλαμβάνει την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την εφαρμογή προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης, προγράμματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων από οικίες, ξεχωριστή συλλογή πράσινων αποβλήτων, καθώς και την προμήθεια ενός Κινητού Πράσινου Σημείου.

Ειδικότερα η πράξη αφορά την προμήθεια:

 • 2 απορριμματοφόρα 16 κ.μ. για μεταφορά των βιοαποβλήτων.
 • 2 διαξονικά οχήματα με καρότσα και γερανό για συλλογή κλαδεμάτων και πρασίνου.
 • Ενός Κινητού Πράσινου Σημείου (όχημα).
 • 5 βυθιζόμενων συστημάτων συλλογής βιοαποβλήτων.
 • 500 κάδων οικιακής κομποστοποίησης 330 λίτρων.
 • Δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων (4.800 οικιακοί συλλέκτες 10 λίτρων, 57.600 βιοδιασπώμενες σακούλες 10λίτρων, 560 κάδοι για συλλογή βιοαποβλήτων 240 λίτρων, 80 κάδοι για συλλογή βιοαποβλήτων 1100 λίτρων).

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά:

“Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης αφενός συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λαυρεωτικής και αφετέρου με την προμήθεια των καφέ κάδων συλλογής οργανικών αποβλήτων ξεκινά το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων σε περιοχές της Κερατέας και του Λαυρίου. Με την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων διασφαλίζουμε την υγεία και την ευημερία όλων μας”.

Μια σκέψη για το ““Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων” Δήμου Λαυρεωτικής

 • Καλα ειναι ολα αυτα δημαρχε και μπραβο για τον συγχρονο εξοπλισμο που εξασφαλισες.
  Ομως ολα αυτα ναι μεν συμβαλουν σημαντικα στην προστασια του περιβαλλοντος με συγχρονα τεχνολογικα εργαλεια και μεσα,αλλα ειναι ημιμετρα χωρις να προσφερουν οριστικες λυσεις και ολοκληρωμενη ποσοτικα διαχειρηση των οικιστικων αποβλητων.
  ΕΡΓΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ που μαζι με ολον αυτο τον συγχρονο εξοπλισμο θα μας πανε σαν κοινωνια στην επομενη εποχη οπως ηδη εχουν παει πολλα συγχρονα Ευρωπαικα κρατη.
  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΙΑΛΟΓΗΣ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ.
  Με τοσα λεφτα που σπαταλατε σαν δημαρχοι ολοι σας τοσα χρονια για τα σκουπιδια,αλλα και κουβαλωντας τα δεξια και αριστερα στην Αττικη κανοντας τα βολτα!!!!!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!10 τετοια ακριβα ΣΥΓΧΡΟΝΑ!! εργοστασια θα ειχατε φτιαξει δημαρχε.
  Τα λεω χρονια και επιμενω οτι επρεπε οι 3 δημοι,Λαυρεωτικης-Σαρωνικου-Μαρκοπουλου,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΡΩΠΙΟΥ θα ελεγα, να ειχατε μαζευτει με στοχο να συνεργαστειτε ωστε να στηθει ολο αυτο καπου εντος των οριων των δημων αυτων.
  Υπηρχαν και υπαρχουν τεραστια χρηματικα Ευρωπαικα Κονδυλια αλλα και απο Εθνικους πορους που μαζι με τον ιδιωτικο τομεα(ιδιωτη-ιδιωτες επενδυτες) θα ειχε φτιαχτει αυτο απο χρονια.
  Δυστυχως ολοι σας περιμενατε Τους εκαστοτε Νομαρχες,και τωρα Περιφερειαρχες, ΣΓΟΥΡΟΥΣ,ΔΟΥΡΟΥ,ΠΑΤΟΥΛΗΔΕΣ και αλλους πριν απο αυτους,να σας λυσουν οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ αυτοι ολοι το προβλημα και ακομη αλυτο ειναι και ο κοσμακης πληρωνει και ξαναπληρωνει και ξαναπληρωνει,απορριματοφορα,καδους ασπρους κοκκινους κιτρινους μπλε και 3 πουλακια καθονται!!!!.
  Δυστυχως ακομη αυτος ο κοσμος σας ψηφιζει και οποιος σας τα λεει στα ισια ειναι ΓΡΑΦΙΚΟΣ!! ΒΛΑΚΑΣ!! ΑΝΙΔΕΟΣ!!! και διαφορα πολλα κοσμητικα επιθετα που ξεστομιζετε στα δημοτικα συμβουλια σε οσους σας τα λενε.
  Αυτοι ειστε!!!!! και δεν μιλατε για αυτα αφηνοντας τον κοσμο ανημερωτο γιατι φοβαστε μην χασετε ψηφους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.