Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κερατέα: Τι λέει ο αντιδήμαρχος για τον 25χρονο που βρέθηκε στο γκρεμό

Ο αντιδήμαρχος Κερατέας Θανάσης Μακροδημήτρης μίλησε στο ethnos.gr για τον 25χρονο που ήταν ο οδηγός του οχήματος.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κερατέας στη θέα του αυτοκινήτου που βρέθηκε στο γκρεμό της Κακιάς Θάλασσας αλλά και στην είδηση πως ο νεκρός οδηγός ήταν ο 25χρονος Γ. Β. που όλοι γνώριζαν ως ένα από τα καλύτερα παλικάρια του χωριού, όπως άλλωστε και την οικογένεια του. «Ήταν καλοσυνάτο, όμορφο και ευαίσθητο παλικάρι. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Είμαι σοκαρισμένος», ανέφερε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Κερατέας, Θανάσης Μακροδημήτρης.

Ο αντιδήμαρχος Κερατέας ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν στο σημείο προς βοήθεια των επιβατών. «Όλοι γνωρίζουμε το σημείο. Λέγεται θέση Τσουργέλι στην Κακιά Θάλασσα. Είναι γνωστό το σημείο σε όλους τους ντόπιους και για αυτό δεν πλησιάζει κανείς χωρίς λόγο. Ο δρόμος είναι σχετικά κοντά στον γκρεμό, αλλά δεν περνάνε αυτοκίνητα. Δεν έχει προστατευτικά αλλά δεν είναι δρόμος που έχει κυκλοφορία. Ο γκρεμός φτάνει και τα 90 μέτρα».

Ο Θανάσης Μακροδημήτρης, βλέποντας το αυτοκίνητο που βρισκόταν μέσα ο 25χρονος οδηγός, να συγκρατείται από τα πεύκα είπε: «Βλέποντας πως τα πεύκα και τα πουρνάρια κράτησαν το αυτοκίνητο κάπου στα μισά του γκρεμού πιστέψαμε πως ο οδηγός θα είναι καλά στην υγεία του. Αναγνωρίσαμε αμέσως το αυτοκίνητο του παιδιού. Πάγωσα όμως όταν είδα την αντίδραση των παιδιών του ΕΚΑΒ. Κατάλαβα πως έγινε το μοιραίο… Σίγουρα δεν αντιδρούσε όταν τον μετέφεραν από τον γκρεμό. Και τώρα που σας μιλάω είμαι σε σοκ. Ένα παλικάρι σαν τα κρύα τα νερά. Καλοσυνάτο, ευγενικό, όμορφο. Δεν ξέρω τι έγινε…».

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα μιας και το σημείο δεν ήταν στο καθημερινό δρομολόγιο του νεαρού, που έπεσε στον γκρεμό και έχασε τη ζωή του, καθώς φέρεται να γνώριζε καλά την περιοχή.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κερατέα

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός που ανασύρθηκε νεκρός, έπεσε σε βάθος 70 μέτρων και ουσιαστικά για αρκετή ώρα κρεμόταν με τον κίνδυνο να πέσει ακόμη πιο χαμηλά στον γκρεμό. Αμέσως διοργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του και ανάσυρση του ΙΧ. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (14 πυροσβέστες με έξι οχήματα) αλλά και ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, για να δέσουν το αυτοκίνητο σε ειδικούς ιμάντες. Πάρα τις προσπάθειες όμως δεν κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό τον 24χρονο ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

https://www.ethnos.gr