Καμάριζα: Ο θρύλος με το μετεωρίτη που δημιούργησε ένα από τα πιο εξωπραγματικά σημεία στην Αττική

Σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας ένα εξωπραγματικό μέρος κερδίζει τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του κοινού. Μια πραγματική έκπληξη, λοιπόν, ανακαλύπτει κανείς στο Σούνιο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καμάριζας στο Λαύριο, μέρος του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

Εκεί, συναντά κανείς ένα κυκλικού σχήματος βάραθρο που προκαλεί στην κυριολεξία δέος στον φυσιολάτρη, και όχι μόνο, που θα βρεθεί στην περιοχή.

Ο λόγος για τον «κρατήρα» Χάος με κάθετα βράχια βάθους 55 μέτρων και διάμετρο 120 μέτρων, που όπως εικάζεται δημιουργήθηκε μετά από την κατάπτωση της οροφής ενός μεγάλου σπηλαίου. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ντόπιους υπάρχουν διάφοροι θρύλοι που συνοδεύουν την δημιουργία του.

Ο ένας θέλει την πτώση ενός μετεωρίτη στην περιοχή να δημιουργεί τον «κρατήρα», ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο ακόμη και για εξωγήινους! Όπως και να έχει, όποιος καταφέρει να τον επισκεφτεί είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστεί με το μοναδικό αυτό τοπίο που απλώνεται μπροστά του. Ο χώρος είναι περιφραγμένος για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Οι πιο παρατηρητικοί στη χαράδρα θα διακρίνουν τις ορατές, ακόμη, ζώνες πετρωμάτων, σχιστόλιθου και ασβεστόλιθου.

https://www.newsbeast.gr

Αρέσει σε %d bloggers: