Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδρομή στο Σούνιο για την πρώτη εξωτερική δοκιμασία στο MasterChef

Συνεχίζεται η θεματική εβδομάδα στο MasterChef που καλεί τους επίδοξους σεφ να ετοιμάσουν νόστιμα πιάτα με αναφορές από το παρελθόν.

Και με αυτή τη συνθήκη οι τρεις κριτές έβγαλαν «τσάρκα» τους παίκτες στην πρώτη ομαδική δοκιμασία με τη θεά του επιβλητικού Ναού του Ποσειδώνα να τους δίνει έμπνευση στη νέα τους γαστρονομική πρόκληση.

Αρχικά, γνωρίσαμε τους επίτιμους καλεσμένους, τους καταξιωμένους σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και Αστέριο Κωστούδη, οι οποίοι και θα δοκίμαζαν στη συνέχεια τις μαγειρικές δημιουργίες τους.

Η Μαρία που είχε κερδίσει την κάρτα ασυλίας στο τεστ δημιουργικότητας είχε στη διάθεσή της και τρία σημαντικά ατού.

Το πρώτο ήταν να επιλέξει αν θα πάρει στην ομάδα της τον Κωστή ή κάποιον άλλο παίκτη από την κόκκινη ομάδα.

Το δεύτερο ήταν να ορίσει αρχηγούς στις δύο ομάδες και το τρίτο και τελευταίο να διαλέξει έναν παίκτη από τους Κόκκινους, ο οποίος δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στη δοκιμασία.

Πλεονεκτήματα «φωτιά» για τον Σωτήρη Κοντιζά που δεν εντυπωσίασαν όμως ιδιαίτερα τη Μαρία κι έτσι όταν τη ρώτησαν πώς της φάνηκαν απάντησε «μέτρια».

Τον Κωστή τον έστειλε «πακέτο» στους Κόκκινους – που καθόλου δεν είχαν όρεξη να τον έχουν στην ομάδα – ενώ αρχηγούς άφησε τον Αντώνη και όρισε τον Στέφανο στους Μπλε.

Στο τέλος για να αβαντάρει τους δικούς της άφησε εκτός την Κωνσταντίνα.

Αμέσως μετά, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξήγησε τα διαδικαστικά:

Ζητούμενο είναι να συνδυάσουν τα δύο άκρα, την απλότητα της μοναστηριακής κουζίνας και τις σύγχρονες τεχνικές της ελληνικής γαστρονομίας δημιουργώντας δύο μενού με σούπα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο με ψάρι και γλυκό.

https://celebnews.gr