Διασυλλογικό: ‘ΤΥΦΩΝΑΣ’ στις ακτές της Λαυρεωτικής

Την Τετάρτη 24/3 πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός των ακτών μας από το ίδρυμα Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής.

Το πλοίο ‘ΤΥΦΩΝΑΣ’ κατέφθασε στις ακτές μας το πρωί, και οι εθελοντές ξεκίνησαν τον καθαρισμό των παραλιών μαζεύοντας κάθε είδους απορρίμματα.

Τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα Λασκαρίδη επιτελεί σημαντικό έργο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με το ειδικά κατασκευασμένο πλοίο «Typhoon» προσεγγίζουν τις ακτές που δεν είναι εύκολο να γίνει με άλλα μέσα, για να γίνει ο κατάλληλος καθαρισμός. Στη μεγάλη επιχειρησιακή πλατφόρμα του φιλοξενούνται 5 μεγάλα, κατάλληλα επανδρωμένα φουσκωτά που πραγματοποιούν «επιθετικές αποβάσεις» και καθαρίζουν τις παραλίες. Πάνω στο «Typhoon» υπάρχουν ακόμη 6 κάδοι απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, στους οποίους γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών.

Όλα τα απορρίμματα καταγράφoνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων την οποία τηρεί το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον. Ο στόχος είναι να προσμετρηθούν τα στοιχεία αυτά στα εθνικά δεδομένα για τη θαλάσσια ρύπανση, αλλά και να μελετηθούν από τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι συνεργάζονται με το Ίδρυμα.

Για περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση πατήστε εδώ

 

Αρέσει σε %d bloggers: