Αναχώρησε για την Σόφια η αποστολή της Ρυθμικής Γυμναστικής !

Με χαμόγελα αισιοδοξίας, αλλά και με θερμές ευχές για καλή επιτυχία από τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Σταθόπουλο και την Α’ Αντιπρόεδρο Ειρήνη Αϊνδιλή, οι οποίοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκ μέρους της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Ομοσπονδίας, αναχώρησε η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής για την Σόφια, όπου θα συμμετάσχει στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς (26-28 Μαρτίου).

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι πρωταθλήτριες του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη, Ιωάννα Μαγοπούλου, η εξάδα του ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), οι προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, οι προπονήτριες του ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, οι φυσικοθεραπευτές Μιχάλης Καλινδέρης, Δημήτρης Τσιαντούλας, οι διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, που θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και θα σημάνει την αγωνιστική επιστροφή των Ελληνίδων εκπροσώπων, έπειτα από απουσία μεγαλύτερη του ενός χρόνου, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ο αγώνας θα αποτελέσει το πρώτο από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα για την Κελαϊδίτη, ενώ για το ελληνικό ανσάμπλ θα έχει απλώς έμμεση σύνδεση με τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, καθώς το τελευταίο εισιτήριο για το Τόκυο θα δοθεί μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου.


Ολοκληρώθηκαν οι πολύ καλές προσπάθειες της Ιωάννας Μαγοπούλου όπου στα δύο πρώτα όργανα στο Α & Β γκρουπ βρίσκεται στην 10η θέση ανάμεσα σε 30 αθλήτριες ενώ η Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται μόλις δυο θέσεις κάτω, στην 13η θέση.

Αύριο Σάββατο, έχουμε το 2ο σκέλος του σύνθετου ατομικού (κορύνες, κορδέλα). Ακολουθεί το Ανσαμπλ.

Στην φωτογραφία οι δύο πρωταθλήτριες της Ελλάδας πριν τον αγώνα με το Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδιας Πανταζή Κωστα.

Αρέσει σε %d bloggers: