Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τη Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αν. Αττική

Η Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αν. Αττική έχει την σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο εργαζόμενος λαός, να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων του, στα χέρια του.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ραγδαία τα κρούσματα κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Αττικής. Η περιοχή μας πραγματικά «βράζει» από τον ιό. Αυτή η ραγδαία αύξηση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι η τραγική κατάληξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία μπροστά στην διαφαινόμενη επίθεση της πανδημίας δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία του λαού.

Η κατάσταση στα ΜΜΜ, με ευθύνη της κυβέρνησης,  όχι μόνο δεν βελτιώθηκε με την ενίσχυση δρομολογίων αλλά, όπως πριν λίγες μέρες κατάγγειλε το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής, χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σαν σαρδέλες όσοι μετακινούνται με αυτά.

Το Δημόσιο σύστημα υγείας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε συνειδητά υποβαθμιστεί για να ωφελούνται οιιδιωτικές μονάδες υγείας, όχι μόνο δεν ενισχύθηκεεν μέσω πανδημίας, αλλά αποδυναμώθηκε, πάλι συνειδητά, για να οδηγήσουν  τον λαό στις ιδιωτικές κλινικές.

Την ίδια ώρα οι χώροι εργασίας αποδεικνύονται σε χώρους με την μεγαλύτερη υπερμετάδοση του ιού,  από την μια η απόκρυψη των κρουσμάτων από την εργοδοσία και από την άλλη η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πρακτική να γίνονται τα υγειονομικά  πρωτόκολλα λάστιχο κατά το πως συμφέρει την εργοδοσία, για να μην θιχτεί φυσικά η κερδοφορία της, βάζει σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων με την διασπορά του ιού ναείναι σε επικίνδυνα αυξημένα επίπεδα.

Κρούσματα βρέθηκαν και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο. Το ΕΚ Λαυρίου-Αν.Αττικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα τους για να τους στηρίξει και τους παρείχε είδη πρώτης ανάγκης. Οι άσχημες συνθήκες  διαμονής των προσφύγων είναι μια διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων  τα τελευταία χρόνια.  Αυτή την στιγμή πρέπει όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους πρόσφυγες και να τους παρέχει άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι άλλο χρειαστούν.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, αυτές τις δύσκολες ώρες που η κυβέρνηση με την εγκληματική πολιτική της έχει οδηγήσει σε αυτήν την τραγική εξέλιξη με την πανδημία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα τους και να απαιτήσουμε με τον αγώνα και την πάλη μας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματά μας.

Να απαιτήσουμε τώρα την πραγματική επίταξη την ιδιωτικών κλινικών, την άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, να γίνονται καθημερινά έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, στα Σούπερ Μάρκετ. Να γίνει αυστηρό και να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, να μπαίνουν σε καραντίνα και όχι να αποκρύπτονται οι στενές επαφές. Να καλύπτουν το σύνολο του μισθού, κράτος και εργοδοσία, όσων μπαίνουν σε καραντίνα είτε έχουν τον ιό είτε είναι στενές επαφές των κρουσμάτων.

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή! Τώρα είναι η ώρα να κατευθυνθούμε την πάλη μας στο δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η Διοίκηση

Μια σκέψη για το “Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τη Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αν. Αττική

  • Αφήστε τους, τρώνε τον κιμά γαρίδας, μετά θα δούμε, άλλωστε το 20% των θανάτων διασωληνομένων στους διαδρόμους εκτός ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι μικρό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: