Ροζ Πανσέληνος: Μεθυστικό βίντεο του Reuters από το Σούνιο

Δείτε την ανατολή της «ροζ πανσελήνου»  όπως λένε το γεμάτο φεγγάρι του Απριλίου παραδοσιακά κάποιες φυλές ιθαγενών Αμερικανών  πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μέσα από τον φακό του Reuters.

Tη μαγευτική εικόνα της αποψινής πανσελήνου πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο κατέγραψε το Reuters, μέσω live αναμετάδοσης που πραγματοποίησε μέσω Facebook, μοιράζοντας το εντυπωσιακό θέαμα σε όλο τον κόσμο, ευρισκόμενο σε καραντίνα και μη.

Το φεγγάρι ξεπροβάλει στα μισά, περίπου, του 24 λεπτών βίντεο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, υπό τον ήχο της θάλασσας, και καταλαμβάνοντας, σταδιακά, το μισό πλάνο σχεδόν, προτού ανέβει ψηλότερα.

Απολαύστε το βίντεο:

Η αποψινή «ροζ πανσέληνος», όπως λέγεται, εκτιμάται πως θα είναι η φωτεινότερη σελήνη του έτους, καθώς το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του, με το επόμενο «supermoon» να πραγματοποιείται σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 26 Μαΐου.

Σημειώνεται πως η πανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι» από φυλές ιθαγενών Αμερικανών επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια, μετά τον χειμώνα.

Η ονοματοδοσία αυτή, επομένως, δεν οφείλεται στο χρώμα του ουράνιου σώματος -που μπορεί να είναι από ροζ μέχρι πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο, ανάλογα την περιοχή – αλλά στον ερχομό της Άνοιξης της για το βόρειο ημισφαίριο.

https://www.kalimera-ellada.gr

Αρέσει σε %d bloggers: