Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛεγρενάΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η εμβληματική βίλα Σφηνιά στα Λεγραινά

Εχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως το ακριβότερο ακίνητο στην Ελλάδα, με την τιμή του να τοποθετείται αρχικά στα 21 εκατ. ευρώ. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και η τιμή πήρε την κατιούσα, πρώτα στα 18 εκατ.,μέχρι να φτάσει σταδιακά σήμερα στα 13 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από μεσιτικούς κύκλους. Ποσό που αναμφίβολα εξακολουθεί να είναι εξωπραγματικό.

Ο λόγος για τη βίλα που ανήκε κάποτε στον εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά και η οποία φαίνεται να έχει συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο με τη δική του τραγική μοίρα. Ο Σφηνιάς αγόρασε τη βίλα «Κάβο Ποσειδών» στα Λεγραινά το 1985 από την Αννα Γουλανδρή, σύζυγο σε δεύτερο γάμο του Δημήτρη Χορν. Πολλοί έλεγαν τότε ότι είχε πάθος με αυτό το ακίνητο καθώς ασχολήθηκε προσωπικά με την πλήρη ανακαίνισή του, μέχρι να του δώσει «το σχήμα των ονείρων του», όπως αυτό αποτυπωνόταν στη μεγάλη βεράντα που έμοιαζε με πλώρη καραβιού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο. Το ίδιο που δυστυχώς «κατάπιε» στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 το «Εξπρές Σάμινα» παρασέρνοντας στον θάνατο 81 ανθρώπους.

Ο Σφηνιάς δεν άντεξε το τεράστιο βάρος και λίγο μετά έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 6ο όροφο του κτιρίου της Minoan Flying Dolphins στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Ηταν ένα μυθιστορηματικό όσο και τραγικό φινάλε για τον άνθρωπο που διέγραψε μια επίσης μυθιστορηματική πορεία, αφήνοντας το στίγμα του στην ελληνική ακτοπλοΐα με την εδραίωση των Μινωικών Γραμμών και τη δημιουργία της Minoan Flying Dolphins, μετέπειτα Hellenic Seaways, η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στην Attica Group.

f1_villa-sfinias-2_2

f2_villa-sfinias_2

villa_sfinias

Βίλα Σφηνιά , Λεγραινά Η βίλα Σφηνιά, η οποία είχε χαρακτηριστεί «το ακριβότερο ακίνητο της χώρας», με τη μαγευτική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, δεν έχει καταστεί δυνατόν να πουληθεί από τον νέο της ιδιοκτήτη παρά τις συνεχείς μειώσεις στο τίμημα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 13 εκατ. ευρώ

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. «Η βίλα του Σφηνιά», όπως τιτλοφορήθηκε, πέρασε στην αφάνεια και στην εγκατάλειψη, ενώ στο μεταξύ περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα. Εκείνη την έβγαλε σε πλειστηριασμό και έτσι βρέθηκε στα χέρια της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΕΣΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Χούμπαυλη, έναντι 7 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος την αγόρασε για επενδυτικούς λόγους, προχώρησε σε μεγάλη ανακαίνιση, πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρησή της, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να την πουλήσει. Οπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο «ΘΕΜΑ», «η βίλα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, όλος ο εξοπλισμός έχει αλλαχτεί, ενώ αγοράσαμε διπλανή έκταση και σήμερα το ακίνητο είναι διπλάσιο».

Η βίλα έχει «περιοδεύσει» σε κάποια από τα γνωστότερα μεσιτικά γραφεία που την πρόβαλλαν στη διεθνή και εγχώρια πελατεία τους ως «κατοικία με ξενώνες, συνολικής επιφάνειας 1.522 τ.μ., 12 υπνοδωμάτια, πισίνα, γήπεδα τένις και μπάσκετ, σε κτήμα 11.700 τ.μ.» – και βέβαια με τη μαγευτική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, καθώς τα Λεγραινά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Σούνιο.

Το εσωτερικό της οικίας χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και περιλαμβάνει μεγάλους χώρους υποδοχής, δύο τζάκια, κουζίνες, playroom, δωμάτια προσωπικού, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, πέρα από τον κατάφυτο κήπο και τα γήπεδα, ξεχώριζε κάποτε το ελικοδρόμιο.

Μέχρι τώρα «μνηστήρες» υπήρξαν, κυρίως Αραβες και Ρώσοι, ωστόσο στην περίπτωση της «βίλας Σφηνιά» ισχύει ότι «πολλοί την αγάπησαν, αλλά κανείς δεν την παντρεύτηκε» πλην του σημερινού ιδιοκτήτη της που αναγκάζεται διαρκώς να ρίχνει την τιμή.

https://www.protothema.gr