Την άδεια για φωτογράφηση στο Σούνιο και άλλους αρχαιολογικούς χώρους περιμένει η Dior

Το βράδυ της 25ης Μαϊου θα γνωρίζουμε εάν θα δοθεί τελικά η άδεια στον οίκο Dior προκειμένου να πραγματοποιήσει φωτογράφιση για την προβολή της νέας του κολεξιόν, σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη, το Ηρώδειο κ.α.

Το θέμα θα εισχαθεί προς συζήτηση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Στην ημερίσια διάταξη το θέμα αναφέρεται ως «Έγκριση ή μη αιτημάτων των εταιρειών «QOS IKE» και «EIGHT E.E.», δια του Υπουργείου Τουρισμού, για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης και κινηματογράφηση της συλλογής «Cruise 2022» του οίκου «Christian Dior» σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Εφ.Α. πόλης Αθηνών, Εφ.Α. Ανατολικής Αττικής και Εφ.Α. Κορινθίας, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2021». Κατά την συνεδρίαση οι εισηγητές θα παρουσιάσουν αναλυτικά το αίτημα κι έπειτα τα μέλη του συμβουλίου θα καταλήξουν σε θετική ή αρνητική γνωμοδότηση.

Ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας κατέθεσε πριν μερικές εβδομάδες αίτημα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες άδειες για να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις με τα μοντέλα του και τα ρούχα της νέας συλλογής του. η οποία είναι εμπευσμένη από την Ελλάδα με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα. Μάλιστα οι συνεργάτες του Dior έχουν ήδη επισκεφθεί του παραπάνω χώρους προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα και να οργανώσουν την φωτογράφιση.

Όλα αυτά έγιναν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου, η λαμπερή εκδήλωση παρουσίασης της νέας του κολεξιόν «Resort 22» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα
.Όσον αφορά στον χώρο που θα φιλοξενήσει το ντεφιλέ έχει ήδη κατατεθεί στο Κεντρικό Σΰμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αίτημα παραχώρησής του Παναθηναϊκού Σταδίου – Καλλιμάρμαρο το οποίο αναμένεται να συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Αρέσει σε %d bloggers: