Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση διαμαρτυρίας στο Λαύριο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαυρίου και Κορωπίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του απάνθρωπου νομοσχεδίου για τη στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων και κατά της αντικυνηγετικής νοοτροπίας που έχει η κυβέρνηση, έστειλε η δυναμική συνάντηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο και διοργανώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαυρίου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου. Τα συμπεράσματα όλων των ομιλούντων ήταν ότι ο κυνηγετικός κόσμος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτό το αντικυνηγετικό μένος που επικρατεί.

Το ψήφισμα της συνάντησης ήταν :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 23/05/2021 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ <ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΓΟΣ

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των άρθρων 5 και 6 του νομοσχεδίου που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής. Είναι σαφές για εμάς ότι στοχοποιούν σκοπίμως το κυνήγι, τους κυνηγούς και τους σκύλους τους. Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη του ως εν δυνάμει < ανεύθυνο και ασυνείδητο>.

Δεν έχουμε την ανάγκη ενός τέτοιου νόμου για να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στα πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε. Είναι ανόητο και επικίνδυνο να επιβάλλεται με νόμο ο υποχρεωτικός ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, με το επιχείρημα ότι μέσω του αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.

Ο Πρόεδρος
του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου
Ματιάς Ηλ.
ο Πρόεδρος
του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
Αλέξανδρος Τσόρδας Γεώργιος