Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διεκδίκηση από το Δημόσιο ιδιωτικών περιουσιών

Σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης από το Ελληνικό Δημόσιο των καθόλα νόμιμων ιδιωτικών περιουσιώντων συμπολιτών μας.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021& ώρα 11:00 π.μ.

Πάνω Πλατεία Κερατέας – Κτηματολογικό Γραφείο

Αίτημά μας είναι η άμεση ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες του Δήμου μας και προκύπτει από την εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1151/1872 απόφασης του Εφετείου Αθηνών. Το Δημόσιο κατά την Ανάρτηση το 2016 των Κτηματολογικών Πινάκων &Διαγραμμάτων, κατέθεσε χιλιάδες ενστάσεις στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αμφισβητώντας τις ιδιοκτησίες των πολιτών. Ο Δήμος Λαυρεωτικής από το 2012 και μέχρι σήμερα πιέζει διαχρονικά τις εκάστοτε κυβερνήσεις για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ που θα λύνει το εν λόγω πρόβλημα.

Ως Δικηγόρος και γνωρίζοντας το μέγιστο αυτό πρόβλημα που απασχολεί την περιοχή μας, ανέλαβα, σε συνεργασία με την συνάδελφο κ. Κυριακίδου Ναταλία, την σύνταξη ενός Υπομνήματος στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά και τεκμηριωμένα τόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις εντός και εκτός σχεδίου πόλεως ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας, κατόπιν των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω κατάθεσης ενστάσεων στο Κτηματολόγιο, όσο και οι προτάσεις του Δήμου Λαυρεωτικής για την νομοθετική ρύθμιση αυτών.

Το εν λόγω Υπόμνημα – Προτάσεις υπογράφηκε και από τον Δήμο Σαρωνικού και κατατέθηκε, όπως μας ζητήθηκε, στα τέλη Μαρτίου στην, κατόπιν κυβερνητικής δέσμευσης, συσταθείσα κοινή Επιτροπή των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προκειμένου να το συζητήσουμε και να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ουδέποτε κληθήκαμε στην εν λόγω Επιτροπή να εκφράσουμε τις απόψεις μας και ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση επί των προτάσεών μας και ενώ στις 31/5/2021 τελειώνει ο χρόνος και της 4ης διαδοχικής αναστολής που έχει δοθεί (από τον Δεκέμβριο 2019) για την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου και από 1/6/2021 θα ξεκινήσει η εκδίκασή τους, με καταστρεπτικά για τους συμπολίτες μας αποτελέσματα σχετικά με την τύχη των περιουσιών τους.

Κατόπιν αυτών, ΖΗΤΟΥΜΕ να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ομηρία των πολιτών του Δήμου Λαυρεωτικής.

ΖΗΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να τηρήσει την δέσμευσή της και να επιλύσει το θέμα με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αρθεί επιτέλους αυτή η αδικία σε βάρος των συμπολιτών μας, καθόσον η μη επίλυση του ζητήματος θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία σε αυτούς και κοινωνική αναταραχή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ !

Υ.Γ. Η παρουσία όλων σας, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, είναι απαραίτητη, προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε αρμόδιο Φορέα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ιδιοκτησίες μας!

Η Επικεφαλής της Παράταξης

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αρετούσα Μακρή

Αρέσει σε %d bloggers: