Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Νέα 24ωρη απεργία

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Την ώρα που η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου θέλει να φέρει ένα εργασιακό μεσαίωνα περνώντας τις ανατροπές του αιώνα και τσακίζοντας ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει υποθηκεύοντας  το μέλλον των παιδιών μας και της νέας γενιάς, τα ταξικά συνδικάτα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να μην περάσει, να μείνει στα χαρτιάτο νέο κτύπημα της ζωής μας.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου καλούμε την εργατική τάξη σε ξεσηκωμό,να βουλιάζει όλη η χώρα από απεργούς, να μην περάσει το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων, το πισωγύρισμα σχεδόν  δύο αιώνες πίσω.

Παλεύουμε:

  • Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), όλα τα ανεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην Πανδημία.

Όλοι την Τετάρτη 16 Ιουνίου στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλ. Ελευθερίας στο Κορωπί στις 10 το πρωί.  Το απόγευμα παίρνουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 5μμ. Αναχώρηση πούλμαν από  Λαύριο(ΟΤΕ) στις 3μμ.


16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.


Αρέσει σε %d bloggers: