Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσία του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου στην εκδήλωση για τις «Καινοτόμες Τεχνολογίες και Έξυπνα Λιμάνια»

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση «Καινοτόμες Τεχνολογίες και Έξυπνα Λιμάνια», με τη συνεργασία των Cisco και MTIS.

Την εκδήλωση απασχόλησαν θέματα για τα Ελληνικά λιμάνια, με σκοπό την ενημέρωση των υπευθύνων για τη λειτουργία των λιμανιών και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ο οποίος θα οδηγήσει στην δημιουργία «έξυπνων» και ανθεκτικών λιμένων, με οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης, τεχνολογικές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές από λιμάνια του εξωτερικού, όπως του Rotterdam Port Authority και άλλα.

Παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των Οργανισμών Λιμένων (Πρόεδροι, Υπεύθυνοι Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προϊστάμενοι Πληροφορικής κτλ), εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, αλλά και στελέχη της αγοράς με εξειδίκευση στη Ναυτιλία, ενώ το Λαύριο  εκπροσώπησε η Πρόεδρος της ΟΛΛ ΑΕ κα. Ιωάννα Κουλουβράκη.

«Με τα μάτια στο μέλλον, οι τεχνολογικές εξελίξεις αναμένεται να προσφέρουν όχι μόνον ευκαιρίες για νέες επενδύσεις, αλλά και για γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας, με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, τη βάση για να σχεδιάσουμε τη βιωσιμότητα για τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα στη μετά Covid εποχή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, αποτυπώνοντας την «ταυτότητα» της εκδήλωσης.

Αρέσει σε %d bloggers: