Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» έκανε ποδαρικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το Λαύριο

Ποδαρικό για τη φετινή τουριστική σεζόν έκανε στις 9:30 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia». Το πλοίο μετέφερε 50 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων από το Λαύριο, οι οποίοι ήδη περιηγούνται στην πόλη.

«Μετά τη μία το μεσημέρι, στο κρουαζιερόπλοιο θα ενταχθούν άλλοι 180 επιβάτες, εκ των οποίων οι 70-80 Έλληνες και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι και συγκεκριμένα από Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ναυτικός πράκτορας του «Κοσμάτος» Κυριάκος Καλής, σημειώνοντας, ότι το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει στις 18:00 για το νησί της Μυκόνου.

Για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, ο λιμένας Θεσσαλονίκης γίνεται φέτος λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας (home port), ενώ το «Celestyal Olympia» και το «Celestyal Crystal» της «Celestyal Cruises» θα δέσουν συνολικά φέτος 14 φορές αναφέρει το grtimes.gr.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο που είχε ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη ήταν το «World Explorer», στις 26 Σεπτεμβρίου κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Celestyal Olympia: Τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Το «Celestyal Olympia» θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Όσοι επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Το νέο δρομολόγιο έχει την ονομασία «Μυθικό Αρχιπέλαγος».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης κρουαζιερόπλοιων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της η ΟΛΘ ΑΕ, το «Celestyal Olympia» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα «δέσει» στο λιμάνι της πόλης από τέσσερις φορές, αρχής γενομένης από τις 6/7 και ως τις 24/8, με ώρα άφιξης και αναχώρησης τις ίδιες με τον Ιούνιο, ενώ επίσης θα πλέει από το Λαύριο για Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και θα αναχωρεί για τη Μύκονο.

Για τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κρουαζιέρα με σταθμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ για τον Οκτώβριο, το «Celestyal Crystal» θα κάνει και πάλι την άφιξή του, στις 17 και 27/10 κατά τις ώρες 09:00-20:00 από Λαύριο για Καβάλα και 09:00-18.30 από Τσανάκαλε για Βόλο αντίστοιχα.

Η σεζόν, όπως φαίνεται από το αναρτημένο πρόγραμμα κρουαζιέρας, θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε και έχει προγραμματιστεί το «Celestyal Crystal», να «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τρεις φορές συνολικά, στις 3, 10 και 14 Νοεμβρίου. Στις 3 και 10 Νοεμβρίου θα αποπλεύσει στις 18.30 για τον Βόλο, ενώ στις 14/11 θα αναχωρήσει στις 20.00 για την Καβάλα.

https://www.newsbeast.gr