Ξενάγηση στο Ολυμπιακό Μουσείο του γ.γ. της Ε.Γ.Ο. Πανταζή Κωνσταντίνο των ολυμπιονικών των παγκοσμίων πρωταθλητών της γυμναστικής και της ηθοποιού Ντέμυ Μούρ

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας  και της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προώθησης ο συμπολίτης μας Πανταζής Κωνσταντίνος με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Ε.Γ.Ο. επισκέφθηκε το Νέο Ολυμπιακό Μουσείο μαζί με Ολυμπιονίκες και  Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Γυμναστικής . Επίσης , στην παραπάνω ξενάγηση παρούσα  ήταν η διεθνούς φήμης ηθοποιός Ντέμυ Μουρ μαζί με κόρη της ,που απέκτησε με τον επίσης  καταξιωμένο ηθοποιό Μπρους Γουιλις, Ράμερ Γουιλις.

Ιδιαίτερη συγκίνηση υπήρξε όταν οι αθλητές και αθλήτριες που παραβρέθηκαν στην ξενάγηση, κατέθεσαν τις προσωπικές τους  στιγμές από  τους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχαν . Παρόντες ήταν οι ολυμπιονίκες της ενόργανης  Ιωάννης Μελισσανίδης και Δημοσθένης Ταμπάκος ,οι Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδιλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου , Κλέλια Πανταζή , ο  πρόσφατα Παγκόσμιος Κυπελλούχος Αντώνης  Τανταλίδης, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Απόστολος Κουταβάς ακόμα και η Ολυμπιονίκης  του στίβου Μιρέλα Μανιάνη .

Εντός του πανέμορφου αυτού μουσείου  υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα  με ειδική μνία για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης του Ολυμπιακού Φωτός καθώς και των  Ιστορικών Ολυμπιακών Δαδών που χρησιμοποιήθηκαν σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες. Ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και Υπεύθυνος των Τελετών Παράδοσης και Παραλαβής  ο  Γ.Γ. της Ε.Γ.Ο. κ. Πανταζής  ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την εν γένη δυσκολία που παρουσιάζουν ως προς την οργάνωσή τους τέτοιου είδους εκδηλώσεις  ,συγκεκριμένα η κ. Μουρ, έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την διοργάνωση των Τελετών  αυτών .

Η ξενάγηση και περιήγηση στον χώρο του Νέου Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας διήρκησε δύο ώρες  αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις  σε όλους  και επισφραγίζοντας την σημαντικότητα του Ολυμπιακού Κινήματος    αλλά και της διάδοσής του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Αρέσει σε %d bloggers: