Ο ναός του Ποσειδώνα (Σούνιο) ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους που θα φωτογραφηθούν ολυμπιονίκες για την έκδοση λευκώματος

Ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, θα είναι ένας από τους δεκαπέντε αρχαιολογικούς χώρους, που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, στους οποίους θα φωτογραφηθούν δεκαπέντε Έλληνες Oλυμπιονίκες, για τις ανάγκες της έκδοσης Τρίγλωσσου Λευκώματος για την Ολυμπιάδα 2021, που θα σταλεί στους επίσημους παράγοντες και τα τουριστικά γραφεία του Τόκιο. Τίτλος της έκδοσης θα είναι: “Η Αττική Γη Χαιρετίζει τον Ολυμπισμό”.

Το λεύκωμα για την Ολυμπιάδα 2021, θα εκδοθεί σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και θα σταλεί στους επίσημους παράγοντες και τα τουριστικά γραφεία του Τόκιο. Σύμφωνα με την εισήγηση στην  τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής: “Θα προβάλει τους αρχαιολογικούς μας χώρους, την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα ενισχύσει την Τουριστική παρουσία μας δυναμικά και θα προβάλλει τα πρόσφατα επιτεύγματα των Ολυμπιονικών μας, τονίζοντας την προσφορά της Ελλάδος ως γενέτειρα, του Ολυμπιακού Πνεύματος και του θεσμού των Ολυμπιακών αγώνων”.

Εκτός από τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα, θα φωτογραφηθούν χώροι όπως το Ερέχθειο, ο Ναός του Ποσειδώνα (Σούνιο), το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας και άλλοι.

Ανάμεσα στους ολυμπιονίκες που θα φωτογραφηθούν θα είναι ο Γιάννης Μελισσανίδης – Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής, η Σοφία Μπεκατώρου – Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, η Εύα Χριστοδούλου – Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, ο Γιάννης Κωστάκης – Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, Αντιγόνη Ρουμπέση – Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και άλλοι.

https://www.aeginaportal.gr

Αρέσει σε %d bloggers: