Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Αττικής: Παρουσία στην τελετή έναρξης της “AEGEAN 600” στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο

Την Παρασκευή 02 – 07 – 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είχε την χαρά να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης της διεθνούς ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης “AEGEAN 600” που τελέστηκε στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο και διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής  Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.)  με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής. Ένα σπουδαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός 600 ναυτικών μιλίων, άμεσα συνυφασμένο με την Ελλάδα και τις θάλασσες της, που πρόκειται να λάβει χώρα στα μαγευτικά νερά του νοτίου κυρίως Αιγαίου από 2 έως 10 Ιουλίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός ώστε, κάθε χρόνο, να αναδεικνύει και να διαφημίζει τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και τις ομορφιές της χώρας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 41 ιστιοπλοϊκά (από 30 έως 70 πόδια) από 16 χώρες. Βάση ελλιμενισμού θα αποτελέσει η μαρίνα των εξερευνητών του Αιγαίου «Olympic Marine» στο Λαύριο ενώ η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Ιουλίου, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ι. Μαραγκουδάκης ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια ως συνδιοργανωτές, ο Γ. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ε. Κυριαζόπουλος και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης χαιρέτισε την έναρξη του Διεθνούς Ράλλυ Ιστιοπλοΐας AEGEAN 600 – 2021, όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο ένα από τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι τα μοναδικά νερά της. Αυτό είναι και το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για την Αττική μας. Να την καταστήσουμε ένα δημοφιλή τουριστικό και αθλητικό προορισμό, ελκυστικό και σύγχρονο» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. «Σ’ αυτό το πλαίσιο αθλητικές διοργανώσεις όπως η AEGEAN 600-2021, ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια μας και συμβάλουν στην τόνωση της εξωστρέφειας αλλά και στη διεύρυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της Αττικής μας».