Ανατ. Αττική: +347% σε κρούσματα μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες με τους εμβολιασμούς στο ναδίρ

Τρεισήμισι φορές περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή από την Τετάρτη 7 Ιουλίου έως και την Τρίτη 13 Ιουλίου καταγράφηκαν 1025 κρούσματα.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, δηλαδή από την Τετάρτη 23 Ιουνίου έως και την τρίτη 29 Ιουνίου είχαν καταγραφεί μόλις 229 κρούσματα.

Η διαφορά είναι της τάξης του +347%, γεγονός που καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την έξαρση του κορωνοϊού στην κατεξοχήν «τουριστική» περιοχή ολόκληρης της Αττικής με το μισό εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν ίσως και το ένα εκατομμύριο.

Εφόσον βέβαια επαληθευτούν τα όσα επισημαίνουν καθημερινά οι επιστήμονες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση εάν τα κρούσματα σε καθημερινή βάση, στην Ανατ. Αττική, ξεπεράσουν ακόμη και τα 350 (σε περίπτωση 5.000 κρουσμάτων ημερησίως πανελλαδικά) με βάση τις μέχρι σήμερα αναλογίες.

Παραμένουν στο ναδίρ οι εμβολιασμοί

Παράλληλα ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν κατ΄347% στην Αν. Αττική, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί δεν ξεπέρασαν το 20% με τις δύο τελευταίες εβδομάδες να παρατηρείται μια αύξηση της τάξης μόλις του 28% (σύγκριση στοιχείων εμβολιασμών 27ης Ιουνίου και 13ης Ιουλίου)!

http://notioanatolika.gr

 

Αρέσει σε %d bloggers: