Κολύμπι με φόντο αρχαιολογικούς χώρους στη Λαυρεωτική

Αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής κοντά στη θάλασσα: Σούνιο, Μαραθώνας, Κάλαμος, Βραυρώνα, Λαύριο.

Σούνιο: Κολύμπι με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα
Από τους πιο κοντινούς προορισμούς για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και sightseeing έξω από το κέντρο της Αθήνας, είναι το Σούνιο. Αφού έχουμε διασχίσει όλη την παραλιακή με τη θάλασσα στα δεξιά μας, στον δρόμο που οδηγεί προς το Σούνιο και λίγο πριν τα Λεγραινά Αττικής, συναντούμε την πινακίδα που οδηγεί σε μια μυστική παραλία με πράσινα νερά. Αυτή είναι η παραλία ΚΑΠΕ. Κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα βρίσκεται η παραλία του Σουνίου, εκεί από όπου η θέα της δύσης του ηλίου και του ναού, καθώς κολυμπάμε, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Όμως, ακόμα μία παραλία που βρίσκεται κοντά στο ακρωτήριο Σούνιο και τον ναό του Ποσειδώνα, είναι η παραλία Λεγραινών. Η άμμος είναι ψιλή, έχει χρυσαφένιο χρώμα, τα νερά τιρκουάζ και δεν την επισκέπτεται πολύς κόσμος. Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία. Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ υπάρχει το Athens Divers Club, το Aqualized Dive Adventures, το Planet Blue Diving Center. Πριν ή μετά το μπάνιο, η επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Σουνίου είναι απαραίτητη. Ο χώρος είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου (ανάλογα με τι ώρα είναι κάθε φορά). Η τελευταία είσοδος για τους επισκέπτες είναι 20 λεπτά πριν τη δύση.

Κολύμπι κοντά στα «πλυντήρια» του αρχαίου Λαυρίου
Μust προορισμός στο νοτιοανατολικό μέρος της Αττικής είναι το Λαύριο, γνωστό από την κλασική αρχαιότητα για την εξόρυξη ασημιού, τόπος με μεγάλη ιστορική και μνημειακή πυκνότητα. Η κοιλάδα της Σούριζας είναι βιομηχανική περιοχή του αρχαίου μεταλλευτικού Λαυρίου που βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου και η διαδρομή με το αμάξι είναι πανέμορφη καθώς γύρω υπάρχει πολύ πράσινο. Εκεί θα συναντήσουμε δύο αρχαιολογικούς μεταλλευτικούς χώρους και, στις γύρω περιοχές, «πλυντήρια» του αρχαίου Λαυρίου. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στη βορειότερη από μια σειρά μικρών κοιλάδων που καταλήγουν στη μεγαλύτερη της Σούριζας.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αργυρωρυχείων του Δρυμού Λαυρεωτικής, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου, είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε μέρα εκτός Τρίτης από τις 8.30 μέχρι τις 3.30. Όσο για κολύμπι στο Λαύριο, οι μικρές παραλίες Πούντα Ζέζα, Ασημάκι και Βαμβακόση με τα βότσαλα, είναι η καλύτερη πρόταση για θαλασσινή εξόρμηση λίγο έξω από την Αθήνα.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Αρέσει σε %d bloggers: