Γιώργος Βαρυθυμιάδης: Ήμουν έξι ώρες στο κρατητήριο του αεροδρομίου στην Τουρκία, μου πήραν αποτυπώματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία επέβαλαν οι αρχές της χώρας στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, σήμερα Παρασκευή (13/8) κρατώντας τον επί ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Βαρυθυμίαδης μετέβη στην Τουρκία μαζί με άλλα μέλη της Ομοσπονδίας για να παραστεί στη μεγάλη γιορτή των Ποντίων στη μονή Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, ωστόσο οι τουρκικές αρχές τον απέλασαν στην Ελλάδα, δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο αεροδρόμιο μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε επιβιβάστηκε σε πτήση προς την Αθήνα προκειμένου να απελαθεί.

«Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων γύρω στις 11, πέρασαν όλοι οι υπόλοιποι. Εμένα με κρατήσανε. Με πήρανε λοιπόν, ένας αστυνομικός στην αρχή, και μετά άλλοι δύο, από διάφορα γραφεία και ελέγχους του διαβατηρίου μου, καταλήξαμε να μού πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα και να κάτσω και έξι ώρες στο κρατητήριο του αερολιμένα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρυθυμιάδης, «το έμαθα από το προξενείο ότι είμαι ανεπιθύμητος για τη χώρα και θα με απελάσουν. Όποια αγωνία κι αν τραβάμε, ειλικρινά εγώ νιώθω ότι αυτή τη στιγμή ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των προγόνων μας για όλα αυτά που τραβάμε. Και δε με ενδιαφέρει κι άλλο τόσο να ταλαιπωρηθώ. Το θέμα είναι ότι αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι πράξανε τότε. Και αυτά που κάνουν τώρα, ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για τη χώρα κι όλα αυτά, εμένα δε με αγγίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα αντέδρασε με έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό ΥΠΕΞ στην παράνομη κράτηση του προέδρου της ΠΟΕ και την απέλασή του από τις τουρκικές αρχές.

Τα επόμενα μέλη της αποστολής συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Τραπεζούντα και την Παναγία Σουμελά όπου της λειτουργίας την Κυριακή θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

https://www.newsbeast.gr

Αρέσει σε %d bloggers: