Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Μαρκάτι

Ολονύκτια μάχη για την οριοθέτηση των πυρκαγιών και την προστασία οικισμών και φυσικού πλούτου έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους πυροσβέστες και εθελοντές σε Βίλια και Κερατέα. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα Βίλια αντιμέτωπο με τις φλόγες, ενώ στην Κερατέα η κατάσταση είναι βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η εικόνα στην Κερατέα ήταν αρκετά βελτιωμένη. Η πτώση της έντασης των ανέμων το απόγευμα συνέβαλε στη μάχη που έδιναν εναέρια και επίγεια μέσα. Το πύρινο μέτωπο απείλησε νωρίτερα τα πρώτα σπίτια του οικισμού Συντερίνα και της κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά ανακόπηκε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Κερατέα είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι προσπάθειες συνεχίζονται για την τελική οριοθέτηση διάσπαρτων εστιών.

Τη μάχη έδιναν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση είχαν διατεθεί και επιχειρούσαν έως τη δύση του ηλίου, περιοδικά, 8 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικόπτερα από τη Ρωσία.
Επίσης, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

https://www.cnn.gr

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Μαρκάτι. Μάχη να μη φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Μαρκάτι. Μάχη να μη φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτιά στην Λαυρεωτική: Ο καπνός έφτασε ως τις Σπέτσες – Τι κατέγραψε ο δορυφόρος!