Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΜεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Τα αδέσποτα ζώα πάντα στις προτεραιότητές μας. Ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στις φλόγες στη Λαυρεωτική».

Ο δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στην περιοχή της Λαυρεωτικής ανέλαβε δυναμική δράση προσπαθώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς όχι μόνο στέλνοντας πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να διασώσει τα αδέσποτα ζώα που κινδύνευαν.

Για το λόγο αυτό κλιμάκιο του δήμου από το τμήμα Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων όπου προΐσταται ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης, αποτελούμενο από την Αντιγόνη Κουτσούρη και την Δήμητρα Μανίκα – Φιλίππου, συνεπικουρούμενο από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Λαυρεωτικής, έδρασε με συντονισμένες ενέργειες για την ανεύρεση και διάσωση αδέσποτων ζώων μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στην φλεγόμενη περιοχή.

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα για να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς: ζωές, δάσος, περιουσίες. Τα αδέσποτα ζώα ήταν και είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και γι’ αυτό ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα διασώσουμε από τις φλόγες», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, αναφερόμενος στις προσπάθειες του δημοτικού κλιμακίου.

Χθες εκκενώθηκε προληπτικά καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Δημολάκι καθώς οι φλόγες από εστίες που συνέχιζαν να καίνε στην περιοχή πλησίασαν την εγκατάσταση στα 300 μέτρα, την ώρα που επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το καταφύγιο όπου φιλοξενούνταν τριάντα αδέσποτα, οι υπάλληλοι του δήμου  πήραν συνολικά δέκα σκυλάκια τα οποία μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, δέκα ακόμη παρελήφθησαν από άλλες φιλοζωικές οργανώσεις ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στο καταφύγιο καθώς η φωτιά στο μεταξύ κατασβέστηκε.

Από τις επόμενες ημέρες και αφού διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος έχει οριστικά περάσει, τα ζωάκια που περισυλλέγησαν θα επιστραφούν στους χώρους τους.

                                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου