Το Λαύριο το επίκεντρο του Παγκόσμιου Μπάντμιντον

Στο Λαύριο «χτυπάει» η καρδιά του Παγκόσμιου Μπάντμιντον από σήμερα έως την Κυριακή. Περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες προσφέρουν πλούσιο θέαμα και ταυτόχρονα μαγνητίζουν το ενδιαφέρον.

Το Διεθνές τουρνουά με την ονομασία «HELLAS INTERNATIONAL 2021» συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης, ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» με την αιγίδα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Αντιπτέρισης.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» φιλοξενούν μια τόσο εντυπωσιακή και ταυτόχρονα σημαντική παγκόσμια διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη μας έφτασαν περίπου 400 αθλητές και συνοδοί όπου θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στην πόλη μας και να βοηθήσουν τα μέγιστα στον αθλοτουρισμό της περιοχής μας, στην στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάδειξη του Λαυρίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης Γιάννης Κάπος αναφερόμενος στους αγώνες δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα, την ομοσπονδία, αλλά και το άθλημα ότι πραγματοποιείται το διεθνές τουρνουά Μπάντιντον. Είναι η πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση μετά τον κορονοϊό και η πρώτη που κατέχω το πόστο του προέδρου. Γι αυτό η διοργάνωση θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη τόσο σε μένα, όσο και στους αθλητές που έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην χώρα τους, μετά από πολύ καιρό, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Δήμο Λαυρεωτικής και τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, την πρόεδρο του  Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» Ευαγγελία Βελετάκου, καθώς και τον προϊστάμενο Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» Κωνσταντίνο Πανταζή, για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ», Ευαγγελία Βελετάκου, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντιπτέρισης που ενέκριναν την διοργάνωση αυτή στο Λαύριο. Αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για την διάδοση του αθλήματος και την προβολή της πόλης μας. Η συνεργασία με την Ομοσπονδία ήταν άριστη και φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, για την πολύτιμη βοήθεια στην εύρυθμη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.»

Από τη μεριά του ο Προϊστάμενος Αθλητισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ», Κωνσταντίνος Πανταζής, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μία τόσο μεγάλη διοργάνωση γίνεται στην πόλη μας. Τετρακόσιοι αθλητές και συνοδοί θα δουν και θα γνωρίσουν το Λαύριο και σίγουρα θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές που θα διαφημίσουν την πόλη και την χώρα μας στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΟΦΣΑ Γιάννη Κάπο και το ΔΣ της ομοσπονδίας, όπου μας εμπιστεύτηκε. Η ευκαιρία του Διεθνούς τουρνουά, ευελπιστώ να είναι η αρχή. Οι αθλητικές υποδομές που υπάρχουν πρέπει να αναβαθμιστούν και ευελπιστούμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Δημήτριος Λουκάς                           Ευαγγελία Βελετάκου
Δήμαρχος Λαυρεωτικής                Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»

Αρέσει σε %d bloggers: