Έναρξη λειτουργίας ΚΑΠΗ Δήμου Λαυρεωτικής

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, με μεγάλη χαρά & συγκίνηση ανακοινώνουμε το άνοιγμα των ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Η διοίκηση και το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες όσον αφορά την καθαριότητα, την απολύμανση, την προμήθεια ειδών προς κατανάλωση, τη διαρρύθμιση των χώρων καθώς και την ανάλογη ενημέρωση για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τα ΚΑΠΗ Λαυρίου και Κερατέας θα υποδεχθούν και πάλι τα ωφελούμενα μέλη του τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Για να παραμείνουν όμως ανοιχτά και για τη διασφάλιση της υγείας όλων, θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 51684 (ΦΕΚ 3899/21-8-2021) όπου ορίζονται 2 απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τους. Σύμφωνα με αυτές η «Λειτουργία δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα γίνεται με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι:

α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόνΕπιπλέον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα «τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Περιμένουμε με ανυπομονησία να βρεθούμε και πάλι από κοντά.

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουκάς και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ

Αρέσει σε %d bloggers: