Οι αδελφοί Καναγκίνη στην κορυφή της Ελλάδας στο βόλεϊ

Στον  αθλητισμό, όπως και στη ζωή , τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μέσα  από τη σκληρή δουλειά ,το ταλέντο  καλλιεργείται  και  οδηγείται  προς την κορυφή. Πάντα δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους.

Ο Στρατής  και ο Αρίσταρχος  Καναγκίνης  ξεκίνησαν το βόλλει  στα τμήματα  μίνι  του Αθλητικού Συλλόγου Λαυρίου και  πραγματοποίησαν τις πρώτες τους αγωνιστικές  εμφανίσεις με  τους  junior, παμπαίδες και παίδες.

Η πρώτη  διάκριση  με τους  junior του Λαυρίου  ήταν μόνο  η αρχή. Η πρώτη  θέση κατακτήθηκε  δίκαια  και το χειροκρότημα των φιλάθλων της ΑΕΚ [αντίπαλος στον τελικό] αποδείκνυε  του λόγου το αληθές. Ο  Αρίστος  σερβίριζε και ο Στρατής πυροβολούσε αδιάκριτα.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην Παλλήνη ,ήρθε η συμμετοχή τους  με την ομάδα της ΑΕΚ, σε μια περίοδο που άρχισαν να προκαλούν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων .Με  την ΑΕΚ και  την ομάδα των παμπαίδων ,την περίοδο 2018-19 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην ΕΣΠΑΑΑ.[Αθήνα και Ανατ.Αττική]. Είχε προηγηθεί  η τιμητική συμμετοχή του Στρατή  στην Εθνική ομάδα παμπαίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη ,στο βαλκανικο πρωτάθλημα, το καλοκαίρι του 2018.

Παράλληλα, είχαν συνεχείς κλήσεις στα κλιμάκια και στις μικρές Εθνικές ομάδες  ενώ  είχαν και διακρίσεις σαν ζευγάρι στο beach volley.

Μετά την ΑΕΚ ,ήρθε η μεταπήδηση  στον Αστέρα Νίκαιας. Συμμετείχαν   ακόμα και  στην ανδρική ομάδα. Με τους εφήβους  κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο  Δυτικής Αττικής[ΕΣΠΕΔΑ] και την 4η θέση πανελληνίως. [2021]

Όμως  με τους παίδες ήρθε  η μεγαλύτερη  διάκριση ,την ίδια χρονιά. Πρώτη  θέση στην ΕΣΠΕΔΑ  μετά από τελικό με τον Ολυμπιακό[νίκες 3-2,3-1] και το Στρατή  m.v.p.
Το κορυφαίο γεγονός  ήταν η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος  στο Βόλο  με νίκη 3-1  επι του Πήγασου Πολύχνης.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ  με πολλές μεγάλες ομάδες  να πολιορκούν άμεσα ή έμμεσα τους νεαρούς άσσους.

Η επιλογή τους ήταν να συνεχίσουν στο Φοίβο Μελισσίων  αφού  το περιβάλλον της ομάδας τους ενέπνεε  εμπιστοσύνη  και αποτελούσε εχέγγυο για την εξέλιξη τους.

Σε  όλη αυτή την πορεία ,δίπλα τους  πάντα ήταν ο πατέρας τους Φίλιππος Καναγκίνης, παλαίμαχος άσσος του βόλλει και νυν πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Λαυρίου. Αναμφισβήτητα ,αισθάνεται περήφανος  για την πετυχημένη πορεία των παιδιών και δικαίωση για όλους τους κόπους που υπέστησαν.

Να ευχηθούμε στον Αρίστο και το Στρατή συγχαρητήρια και ανάλογη συνέχεια στη νέα τους ομάδα. Εις ανώτερα!!

Αρέσει σε %d bloggers: