Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΜεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ενημέρωση για την εγκατάσταση 48 ανεμογεννητριών στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:30,  στο δημαρχείο Σαρωνικού, η ανοιχτή ενημέρωση για την εγκατάσταση 48 ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 43,64 MW, στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στην συνάντηση που διοργάνωσε ο δήμος Σαρωνικού, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, κκ. Π. Φιλίππου και Δ. Λουκάς, εκπρόσωποι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης των δυο δήμων, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών φορέων του δήμου Σαρωνικού όπως και τα περισσότερα μέλη της διαδημοτικής επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών.

Η ενημέρωση αφορούσε στο ζοφερό μέλλον του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής  όπως προοιωνίζεται με την εγκατάσταση των 48 ανεμογεννητριών, τις νομικές προσπάθειες των δήμων και του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Καλυβίων για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου, τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και την πορεία της ευρωπαϊκής προσφυγής που έχουν προγραμματίσει 32 δήμοι κατά των ανεμογεννητριών.

Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίσθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  1. Να πραγματοποιηθεί ευρεία ενημέρωση στους πολίτες.
  2. Να γίνει παρέμβαση στον ΑΔΜΗΕ.
  3. Να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην πολεοδομία για τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών που αφορούν ανεμογεννήτριες.

Η επόμενη συνάντηση διοργανώνεται από τον δήμο Λαυρεωτικής και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στον προαύλιο χώρο του Κτηρίου Δροσοπούλου στην Κερατέα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι δυο δήμοι, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα αιτήσεις τοποθέτησης ανεμογεννητριών για τις παρακάτω περιοχές:

Δήμος Σαρωνικού (Καλύβια-Πάνειο Όρος, Σαρωνίδα-Όλυμπος-Όρος Σκόρδι), 14 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 12,94 MW.

Δήμος Λαυρεωτικής (Κερατέα-Κερατοβούνι-Τογάνι Λάκιζας), 34 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 30,7 MW.