Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα η συνάντηση για τις ανεμογεννήτριες

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Κτήριο Δροσοπούλου στην Κερατέα η συνάντηση ενημέρωσης και προγραμματισμού δράσης για την αποτροπή της εγκατάστασης 48 ανεμογεννητριών και τη δημιουργία Aιολικού Πάρκου στο Πάνειο όρος.

Στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι των παρατάξεων και των Τοπικών Συμβουλίων και των δύο Δήμων, μέλη της Διαδημοτικής Επιτροπής, καθώς και τοπικοί Σύλλογοι και Φορείς.

Όλοι οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την κατηγορηματική τους άρνηση στο σχεδιασμό εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, λαμβάνοντας υπόψη την περιβαλλοντική επιβάρυνση, τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, την προστασία του Πανείου ως πνεύμονα πρασίνου και άλλες τεκμηριώσεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίσθηκε:

– Να oργανωθούν συγκεντρώσεις ενημέρωσης των πολιτών.

– Να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στον ΑΔΜΗΕ και στην πολεοδομία για τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών που αφορούν ανεμογεννήτριες.

Ο Δημήτρης Λουκάς έκανε σχετική δήλωση: «Μπροστά μας έχουμε μια πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να αποτραπεί με όρους πολιτικούς και με την σύσσωμη ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Η Κερατέα έχει την ιστορική πλέον εμπειρία της ακύρωσης του σχεδιασμού εγκατάστασης χωματερής και αντλεί πολύτιμα συμπεράσματα από αυτήν. Κατά την άποψή μου η ενότητα πολιτών, παρατάξεων και δημοτικής αρχής είναι ο απαραίτητος όρος για να αποτρέψουμε και αυτόν τον άδικο και περιβαλλοντικά καταστροφικό σχεδιασμό. Η στενή μας συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου είναι ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο που διευρύνει την αντίστασή μας και πολλαπλασιάζει τις φωνές μας. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα και τις δυνατότητες, ενημερώνουμε τους δημότες και προχωράμε ενωμένοι και δυναμικοί!».