Εντυπωσιακή τελετή έναρξης και υψηλή προσέλευση για το 1ο Olympic Yacht Show 2021

Με τα πανέμορφα σκάφη κορυφαίων εταιρειών και τα καλαίσθητα περίπτερα να κλέβουν την παράσταση, το Olympic Yacht Show άνοιξε τις πύλες του την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο, με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης.

Η μεγάλη γιορτή του yachting θα λειτουργήσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι επισκέπτες, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ στη στεριά ενημερώνονται για ό,τι αφορά στο σκάφος και τον σύγχρονο εξοπλισμό του.

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να συνδράμει στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού της χώρας και να αναδείξει τις δυνατότητές της σε αυτόν τον τομέα. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών βρίσκομαι με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο κοινό όραμα. Επιθυμία μας είναι να γίνει το Olympic Yacht Show κέντρο διαλόγου των επαγγελματιών των παραγόντων, των σχεδιαστών, των ναυπηγών, των εραστών του είδους. Δηλαδή μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας στο Λαύριο και στο Σούνιο σε μία πύλη και ένα ορμητήριο προς το πιο όμορφο νησιώτικο σύμπλεγμα του κόσμου», δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events και εμπνευστής του Yacht Show.

Στην τελετή έναρξης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδος. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. «Εκθέσεις σκαφών αναψυχής, όπως αυτή, είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα μας γιατί πραγματικά βελτιώνει αυτό το ποιοτικό που θέλουμε στον θαλάσσιο τουρισμό μας. Η θάλασσα της Ελλάδα μας ενδείκνυται για τουρισμό με σκάφη αναψυχής. Έτσι, τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως το Οlympic Yacht Show, είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη αυτού του προϊόντος που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας», υπογράμμισε ο κος Κυριαζόπουλος.

Στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο τομέας του yachting στην Ελλάδα αναφέρθηκε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Μονογυιού: «Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα. Διαθέτει πανέμορφα νησιά και μία εντυπωσιακή ακτογραμμή. Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι μεγάλες και διοργανώσεις, όπως αυτή του Olympic Yacht Show, προβάλλουν την Ελλάδα και ενισχύουν τον τουρισμό. Εύχομαι να γίνει θεσμός και να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο».

Σπουδαία είναι η συμβολή του Οlympic Yacht Show στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού στην περιοχή του Λαυρίου και στην ενίσχυση της οικονομίας της. «Το Οlympic Yacht Show έχει μεγάλη σημασία για το Λαύριο και γενικότερα για την Αττική. Μπορεί να αποτελέσει μία σπουδαία ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας και ειδικά της περιοχής του Λαυρίου, όπου φιλοδοξούμε και θέλουμε να είναι μία από τις πύλες εισόδου της Αττικής. Διαθέτουμε ένα ωραίο λιμάνι, μία ωραία πόλη με φιλόξενους ανθρώπους», τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κος Βασίλης Οικονόμου.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το Olympic Yacht Show να εξελιχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα. «Σε αυτό το περίφημο λιμάνι του Λαυρίου στην εκπληκτική μαρίνα της Olympic Marine μπορούν να δημιουργηθούν βάσεις για μία ακόμα μεγαλύτερη τουριστική προβολή και την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κος Νίκος Πέππας.

Το Olympic Yacht Show διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής.

Platinum & Title Sponsor του Olympic Yacht Show 2021 είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover.

Gold Sponsors είναι η ελληνική εταιρεία D. KORONAKIS SA, διεθνής ηγέτης στο κλάδο σχοινιών και αλυσίδων και το ελληνικό ναυπηγείο SKIPPER – BSK.

Bronze Sponsors είναι οι PANTAENIUS Yacht Insurance, Environmental Protection Engineering (EPE) S.A. ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A., ΟΚΕΑΝΙS Yachts, ΕΛΙΝΟΙΛ

Premium Medical Partner, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Premium Caterer, Begnis Catering

Official Coffee Partner, Illy Coffee

Premium Apparel Partner, Brooks Brothers

Educational Partner, Metropolitan College | Maritime Academy

Fine Dining Partner, Yacht Club – All day Bar Restaurant

Yacht Provisioning Partner, e-Fresh

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Ελληνική Κοινότητα του Μονακό

ΕΕΝΕ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Media Sponsors: Artecniko | The Production Agency Official Media Skipper ONDECK, SKAI,
International Media Partners: Sand People Communication, THE BOAT SHOW, Barche.

Αρέσει σε %d bloggers: