Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έλεγχος του ΕΟΔΥ στο Λαύριο – Ολυμπιακός

Ο χθεσινός αγώνας του Λαυρίου με τον Ολυμπιακό (νίκη με 108-72 των “ερυθρόλευκων”) για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ήταν λογικό να τραβήξει την προσοχή. Και ο ΕΟΔΥ δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με κλιμάκιό του να μεταβαίνει στο κλειστό της λαυρεωτικής για να κάνει τους καθιερωμένους ελέγχους.

Την εποχή του κορονοϊού και των απαγορεύσεων που υπάρχουν για παρουσία μη εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους, η παρουσία κόσμου στο γήπεδο κίνησε τις διαδικασίες από πλευρές του ΕΟΔΥ, που βρέθηκε στο γήπεδο και έλεγξε αρχικά τα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας), καθώς και κατά πόσο οι παρευρισκόμενοι ήταν νομίμως στο γήπεδο. Αν έφεραν δηλαδή μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ μάλιστα ζήτησαν αντίστοιχα έγγραφα και από τις ομάδες, εστιάζοντας στο Λαύριο που ήταν και η γηπεδούχος ομάδα και άρα υπεύθυνη για την διεξαγωγή της αναμέτρησης. Με την νομοθεσία εξάλλου να είναι σαφής, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, με το συγκεκριμένο ελεγκτικό κλιμάκιο να ακολουθεί τις διαδικασίες που προβλέπονται.

https://www.sport24.gr