Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Για τα καιρικά φαινόμενα και την απραξία των υπευθύνων

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, καλεί όλους τους υπεύθυνους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα,  που θα θεωρούνταν απλά έντονες φθινοπωρινές  βροχές αν υπήρχε ένα αναπτυγμένο δίκτυο  αντιπλημμυρικής προστασίας.

Δυστυχώς σε όλη την Ανατολική Αττική υπάρχουν μπαζωμένα ρέματα και ατελείωτες παγίδες σε δρόμους. Χαρακτηριστικά είναι τα σημεία κινδύνου στον δρόμο από το κέντρο υγείας Σπάτων  προς το Πικέρμι  όπου το ρέμα υπερχειλίζει με την πρώτη βροχή, όλη η βιομηχανική ζώνη Κορωπίου η οποία γεμίζει με λίμνες, καθώς και ο κόμβος στο Μαρκόπουλο για Κορωπί καθώς και δεκάδες άλλα σημεία, της ευθύνης της περιφέρειας και των Δήμων.

Επίσης,  ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην περιοχή  Μαρκάτι Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς του περασμένου Αυγούστου.

 Οι επόμενες μέρες θα φέρουν μεγάλες ποσότητες νερού. Οι εκκλήσεις για προσοχή στις μετακινήσεις δεν μπορεί να είναι η μόνη δράση της πολιτικής προστασίας. Απαιτούνται επείγοντα μέτρα διάνοιξης όλων των οδών διαφυγής του νερού, επιφυλακή σε σημεία επικίνδυνα με σημάνσεις και έγκαιρη εκτροπή κυκλοφορίας.

Στους δήμους έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός και όλα τα συνεργεία να ήταν «επί ποδός πολέμου» ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην Λαυρεωτική εκεί που υπήρχαν προβλήματα με την προχθεσινή βροχή, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια καθαρισμού φρεατίων όπως στον Κυπριανό, και στον δρόμο μπροστά στην Γαλλική εταιρία.

Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και θα ακούσουμε τα γνωστά ότι «κάναμε ότι ήταν ανθρώπινος δυνατόν» ή το πετυχημένο «δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον Θεό» εμείς τους λέμε ότι ο άνθρωπος βάδισε σε αυτόν τον πλανήτη πριν χιλιάδες χρόνια και με λιγότερη πείρα και γνώση και κατάφερε να επιβίωση και να αντιμετωπίσει επαρκώς τα φυσικά φαινόμενα.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε σήμερα με τόση γνώση και τεχνολογία το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πνιγόμαστε. Για κάθε πνιγμένο και για κάθε καμένο γνωρίζουμε ότι υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που βάζουν στην ζυγαριά από την μία την ζωή του λαού και από την άλλη τα κέρδη των λίγων.

 Καλούμε τον λαό να πάρει όλα τα μέτρα προστασίας για να μην εκτεθεί σε κινδύνους. Να μην ρισκάρει την ζωή του σε πλημμυρισμένους δρόμους για το μεροκάματο το οποίο πρέπει να αποδοθεί από την εργοδοσία αν είναι αδύνατη η μετακίνηση προς την εργασία.

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: