Συνάντηση Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων Λαυρεωτικής με την Περιφέρεια και τον Δήμαρχο για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Το Σάββατο 23/10 πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον εντεταλμένο σύμβουλο της περιφέρειας σε θέματα χωρικού σχεδιασμού κο Θανάση Κατσιγιάννη και τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κο Δημήτρη Λουκά, που αφορούσε κυρίως την πορεία των μελετών ένταξης των περιοχών μας στο σχέδιο πόλης.

Ο κος Θανάσης Κατσιγιάννης αφού μας μετέφερε τη θέληση του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Πατούλη για άμεση εκτέλεση των διαδικασιών ένταξης και εξήρε τις προσπάθειες του Δημάρχου για την αποτελεσματική συμβολή του, δεσμεύτηκε για τα εξής:

  • Να προχωρήσει άμεσα η σύνταξη πρακτικού της μελέτης Πανόραμα-Αγία Μαρίνα ώστε να προωθηθεί από το ΣΥΠΟΘΑ στο Υπουργείο.
  • Μέχρι τέλος Νοεμβρίου να προωθηθεί η μελέτη Περιγιάλι-Τσονίμα-Τρεχαντιέρα από την περιφέρεια στο ΣΥΠΟΘΑ.
  • Να προχωρήσουν οι μελέτες ένταξης για Πόρτο 9 και Βρωμοπούσι.

Η παρουσία του μελετητή κου Φίλιππου Δημητριάδη και το υπόμνημα που μας έστειλε ο μελετητής κος Κώστας Παππάς και διαβάστηκε κατά τη συνάντηση, βοήθησαν ώστε να βγουν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης των περιοχών μας.

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και απασχολούν τους κατοίκους όπως:

  • Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο παραλιακό οδικό δίκτυο ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. – Θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να αναζητηθούν λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση.
  • Προβλήματα ηλεκτροφωτισμού:
  1.  Συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης – Θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ από την Ομοσπονδία με κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς με σκοπό την άσκηση πίεσης για τις εργασίες βελτίωσης του δικτύου στην παραλιακή ζώνη.
  2.  Δίκτυο φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους και παραλίες – Η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέους λαμπτήρες led συνεχίζεται και θα αναζητηθούν λύσεις για τα σημεία σε κεντρικούς δρόμους όπου δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός.
  • Επαναλειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι. – Θα σταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας από την Ομοσπονδία για την επαναλειτουργία του.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών σε επικίνδυνα σημεία δρόμων – Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, ο Δήμος θα αναλάβει την τοποθέτηση σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί από τους συλλόγους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας, παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Θανάσης Μακροδημήτρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ κος Τάκης Τσίκλος, καθώς επίσης αντιπροσωπίες όλων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μας: Από την Αγία Μαρίνα ο πρόεδρος κος Νίκος Παππάς και η Αντιπρόεδρος κα Τούλα Ευαγγέλου, από το Βρωμοπούσι η Πρόεδρος κα Ματίνα Λιάπη και τα μέλη κος Μάκης Μάινας, κος Γιάννης Δαμιάνοβιτς, κα Αγγελική Μανιάτη, από τον Ναυταθλητικό όμιλο ο πρόεδρος και ταμίας της Ομοσπονδίας κος Θανάσης Αντωνιάδης, από το Πανόραμα ο πρόεδρος κος Θεμιστοκλής Μακαντάσης, από το Περιγιάλι ο πρόεδρος και γραμματέας της Ομοσπονδίας κος Στέλιος Γρηγοράκος και ο κος Βαγγέλης Ταράσης, από το Συρί ο πρόεδρος κος Σπύρος Ιορδανίδης και ο κος Χρήστος Δημητρίου και από την Τσονίμα ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ομοσπονδίας κύριος Νικηφόρος Φρατζέσκος και ο κος Γιώργος Κερένης.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι, η αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας μας τόσο με την περιφέρεια όσο και τον Δήμο Λαυρεωτικής, θα συνεχιστεί ώστε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των καθημερινών προβλημάτων στους οικισμούς μας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,

Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,

Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,

Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Ματίνα Λιάπη, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης.

Αρέσει σε %d bloggers: