Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα Προσανατολισμού Λαυρίου: Πρόσκληση σε μονοήμερη εκδρομή στην Βόρεια Εύβοια

Η Ομάδα Προσανατολισμού του Λαυρίου, θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή στην Βόρεια Εύβοια, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός της εκδρομής είναι η γνωριμία με την περιοχή και με μικρούς άγνωστους θησαυρούς της, που εντοπίσαμε με τις συνεχείς επισκέψεις μας τους τελευταίους μήνες. Καθώς και η ηθική και οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών.
Δέκα Ευρώ από κάθε συμμετέχοντα, θα διατεθούν σε συγκεκριμένη οικογένεια (που εντοπίσαμε μέσω του Γυμνασίου Αγίας Άννας) στο χωριό Κεράμεια που δεν έχει δεχτεί καμία βοήθεια από το κράτος, μέχρι στιγμής. ”Έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν την ώρα της πυρκαγιάς” και στηρίζονται αποκλειστικά στην βοήθεια από γείτονες και συγγενείς που έχουν υποστεί και εκείνοι μεγάλες ζημιές.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 6:00 το πρωί από το Λαύριο και θα επιστρέψει στις 9:00 το βράδυ περίπου.

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται η διάσχιση των καμένων εδαφών ( θα διαπιστώσουμε την αναζωογονιτική δύναμη της φύσης, τέσσερεις μήνες μετά τις πυρκαγιές).
Επίσκεψη στον ”Πύργο του ποιητή Γεώργιου Δροσίνη” (έναν πύργο που χτίστηκε σαν οχυρό και σαν κατοικία του αγά της περιοχής, τα χρόνια της τουρκοκρατίας, και που διατηρεί τον τίτλο του στοιχειωμένου) που αναστηλώθηκε και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο.
Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας, με χιλιάδες εκθέματα, ιδρυμένος το 1956. Πρόκειται γιά ένα μικρό μουσείο, το οποίο στηρίχτηκε στις δωρεές εκατοντάδων ανθρώπων που ενθουσιάστηκαν, από την ακάματη προσπάθεια των ανθρώπων του, και δώρισαν από μικροσκοπικά έντομα, φυτά, μήκυτες και πετρώματα μέχρι λιοντάρια, βουβάλια και ξιφίες. Ένα μικρό θαύμα σε μιά μικρή επαρχιακή πόλη, με πλούτο άγνωστο ακόμα και στους ντόπιους.
Επίσκεψη ακόμα (για φαγητό και καφέ) σε Πευκί και Λίμνη Ευβοίας.
Προαιρετικά μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί στον αγώνα Προσανατολισμού που θα γίνει στο χωριό Γούβες, ή στην μικρή διαδρομή του αγώνα δρόμου που θα υλοποιήσει η ”Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού”, στο Πευκί, με τα έσοδα (και από αυτές τις δράσεις) να διατίθενται στους πυρόπληκτους.
Για την εκδρομή θα ισχύσουν όσα θα προβλέπονται εκείνες τις μέρες για τον κορονοιό (πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, PCR, rapid test, κλπ), μάσκες μέσα στο λεωφορείο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Το κόστος της εκδρομής ορίζεται στα 40 Ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνει το λεωφορείο, την επίσκεψη στον Πύργο Δροσίνη και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα 10 Ευρώ για τους πυρόπληκτους.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.
Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 22920-24330 και 6974-778828
Δημήτρης Καραδημητρίου (μόνο πρωινές ώρες ή μετά τις 10 το βράδυ).

Αρέσει σε %d bloggers: