Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέα: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Λαύριο. Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με Θείο κήρυγμα και αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, με τη συμμετοχή κληρικών και λαού από τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική.

Έψαλλε Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Γκίκα και το Απολύτικιο του Αγίου ερμήνευσε η Χορωδία Λαυρίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου και τη συμμετοχή αγήματος από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης Θηραίων «Αγία Ειρήνη» και Ποντίων «Μιθριδάτης». Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαυρεωτικής, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου Γ’ με τη συμμετοχή κλήρου και λαού. Τίμησε με την παρουσία του ο συμπατριώτης του Σεβασμιωτάτου και Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης. Την Ιερά Εικόνα του Αγίου πλαισίωσαν Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θηραίων «Αγία Ειρήνη», καθώς επίσης παρευρέθησαν οι Διευθυντές, καθηγητές και μαθητικές αντιπροσωπείες των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον οικείο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο για την παρουσία και πνευματική του καθοδήγηση, τον φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ’ για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη της Ενορίας, τους κληρικούς, τις πολιτικές αρχές, τους προσκυνητές από τα διάφορα σημεία της Αττικής, τα Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Χορωδίας Λαυρίου, τους συνεργάτες και όλους τους εθελοντές που διακονούν στην Ενορία, για την παρουσία και συμμετοχή τους στην Πανήγυρη επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει υπέρ υγείας όλων μας σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

📸 Φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Αρέσει σε %d bloggers: