Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λαυρίου αποδοκιμάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας για το καθεστώς τρόμου στο Λαύριο

Σήμερα επισκέφτηκε την πόλη μας  η κ. Κεραμέως και ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Για να μπορέσει να βρεθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται στο Τεχνολογικό Πάρκο, χωρίς δυσάρεστες γι’ αυτήν εκπλήξεις (τι άραγε φοβόταν;), η αστυνομία απέκλεισε όλη την πόλη και επέβαλε καθεστώς κατοχής.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λαυρίου αποδοκιμάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, ακόμα και για την εργασία, των συμπολιτών μας και σκόρπισε καθεστώς τρόμου.

Χαιρετίζουμε τη δήλωση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πάνου Σκουρολιάκου και δηλώνουμε ότι μας εκφράζει μέχρι κεραίας, γι’ αυτό και την αναπαράγουμε.

Η κ. Κεραμέως στο Λαύριο, η πόλη σε κατάσταση πολιορκίας.

Το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου διεξάγεται στην πόλη του Λαυρίου, στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης,  Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Τη σημερινή 3η και τελευταία μέρα της Συνόδου ήταν προγραμματισμένη η παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως.

Η κ. Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να εξασφαλίσει για συνοδεία της μια αξιοσημείωτη δύναμη της Αστυνομίας, αποτελούμενη, κατά πληροφορίες δημοτών της πόλης του Λαυρίου, από 100 περιπολικά, 4 κλούβες των ΜΑΤ και 1 αύρα. Η δύναμη αυτή έζωσε την πόλη, απέκλεισε κάθε είσοδο ή έξοδο από αυτή και επέβαλε καθεστώς κατοχής.

Ο δήμαρχος της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Σε κατάσταση πολιορκίας το Λαύριο» όπου αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά που  αναπτύσσεται στην πόλη μας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ υπενθυμίζω ότι το Λαύριο κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί Πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Ως εκ τούτου, απαίτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να άρει τα μέτρα αποκλεισμού – διότι αυτά δεν ονομάζονται μέτρα προστασίας- της πόλης μας και των δημοτών μας. Πολύ ειδικότερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας το να ‘’μην κινείται ούτε κουνούπι ‘’ μέσα στην πόλη εκτός από απαράδεκτο, καθίσταται και επικίνδυνο.»

Διαμαρτύρεται δε έντονα προς όλους τους αρμόδιους και καλεί τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας να τοποθετηθούν.

Μετά από αυτά αναρωτιόμαστε. Οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος, υποπτεύονται άραγε ότι θα είναι τόσο ενθουσιώδης η υποδοχή και οι εκδηλώσεις λατρείας των πολιτών, όπου εμφανίζονται, ώστε να έχουν ανάγκη τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη να τους προστατεύει;

Είναι τόσο φιλελεύθεροι δημοκράτες που δεν διανοούνται ότι θα πρέπει να ακούσουν όποιους πολίτες θα ήθελαν να τους εκφράσουν  τα παράπονά τους, να διαμαρτυρηθούν πιθανώς ή να τους παραδώσουν τις θέσεις τους;