Καταγγελία Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής

Με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση οι εργαζόμενοι σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και αποθήκες βρίσκονται πραγματικά εκτεθειμένοι στον  ιό, μιας και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες καταναλωτές σε καθημερινή βάση.

Τα κρούσματα εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους έχουν πολλαπλασιαστεί με τους εργαζόμενους να είναι απροστάτευτοι από τα ελλιπή μέτρα προστασίας αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά με υπέρογκα ποσά για να προστατέψουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον ιό όπως μάσκες, γάντια RAPID TEST, μοριακά Τεστ κα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, απαιτεί εδώ και τώρα η εργοδοσία και η κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του κλάδου μας. Να τους παρέχουν καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέσα (ειδικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κτλ,) και το κυριότερο να πραγματοποιούνται με ευθύνη τους συχνοί δωρεάν έλεγχοι για την προστασία από τον ιό.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση, οι εργαζόμενοι από την μια να εργάζονται με κίνδυνο την ζωή τους και από την άλλη εργοδοσία και κυβέρνηση, που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, να τους επιβαρύνουν και με το κόστος της προστασίας από τον φονικό ιό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους να μην αποδέχονται άλλο αυτήν κατάσταση και να την καταγγέλλουν στους συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής μας. (Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής).

 Λαύριο 9 Ιανουαρίου 2022

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: