Εργασίες στο Φυτώριο του Δίανθου

Και με ήλιο και βροχή συνεχίζονται οι εργασίες στο Φυτώριο του Δίανθου στο Νεράκι Λαυρίου. Ολοκληρώθηκε το μεγάλο θερμοκήπιο που φιλοξενεί περισσότερα από 1.000 φυτά πολλών ειδών, καθώς και το εφεδρικό θερμοκήπιο που κατασκευάστηκε προκειμένου να προφυλάξει δεκάδες αλόες, παχύφυτα και κακτοειδή από το ψύχος και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα κατασκευάσαμε βραγιές όπου τοποθετήθηκαν μοσχεύματα από πικροδάφνες προκειμένου να ριζώσουν και να έχουμε καινούρια φυτά και βέβαια για μια ακόμη φορά δημιουργήσαμε σπορείο με στόχο να αναπαράξουμε φυτά από σπόρους, όπως λυγαριές, πικροδάφνες και άλλα!

Αναβαθμίσαμε όμως περαιτέρω και τον χώρο μας με φυτεύσεις νέων θάμνων όπως λαντάνες, αναρριχητικών φυτών και δέντρων όπως συκιές και έγιναν στον εσωτερικό χώρο ξυλουργικές εργασίες.
Ενόψει της πρωτοχρονιάς μάλιστα φτιάξαμε γλαστράκια από χρησιμοποιημένα κυπελάκια καφέ με κακτοειδή και παχύφυτα τα οποία προσφέραμε δωρεάν στις αρχές του τόπου και συνοδέψαμε με επιστολή στην οποία ξεδιπλώσαμε συνοπτικά όλη την πράσινη φιλοσοφία του Δίανθου σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση υλικών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας!
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειας του Δίανθου που έχει τίτλο ‘’ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ!’’
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Δίανθου που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις με οιονδήποτε τρόπο, ενώ για μία ακόμη φορά καλούμε όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί να προσφέρει εθελοντική εργασία στον χώρο του φυτωρίου μας να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6973717516 και 6937310567.

Ενημερώνουμε δε ότι προς το παρόν και μέχρι νεοτέρας ο Δίανθος έχει αναστείλει τις υπόλοιπες δράσεις του λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τον covid-19.

Αρέσει σε %d bloggers: