Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Για την λιποθυμία εργαζόμενου φύλακα στο Κέντρο Υγείας Σπάτων

Άλλο ένα περιστατικό εργασιακής εξουθένωσης και εργοδοτικού ξεζουμίσματος καταγράφεται στο χώρο της υγείας, αυτή τη φορά στο ΚΥ Σπάτων. Αφορά νεοδιόριστο φύλακα από εταιρία σεκιούριτι, που μετά από αλλεπάλληλες νυχτερινές ή απογευματινές βάρδιες επί σειρά τριών εβδομάδων, κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας την Παρασκευή 4/2. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εφημερεύοντες γιατρούς και παραπέμφθηκε για περαιτέρω έλεγχο.

Πριν την πρόσληψη του φύλακα με όρους σύμβασης με εταιρία φύλαξης, το ΚΥ για χρονικό διάστημα 1 μήνα λειτουργούσε χωρίς φύλαξη 2 έως 4 βάρδιες εβδομαδιαία. Οι ακάλυπτες βάρδιες φύλαξης είχαν καταγγελθεί στη διοίκηση χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα τον κίνδυνο τόσο των εργαζομένων όσο και πιθανής απώλειας εξοπλισμού. Να σημειωθεί και ότι οι φύλακες του ΚΥ Σπάτων, βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ εκτελώντας έως και αλλότρια καθήκοντα.

Το παραπάνω γεγονός καταδεικνύει με ένα ακόμη τρόπο την υποστελέχωση των δομών υγείας, όχι μόνο σε νοσοκομειακό επίπεδο αλλά και στην πρωτοβάθμια και βέβαια καταδεικνύει και το μέλλον που απεργάζονται οι κυβερνήσεις με τα ΣΔΙΤ και το νέο ΕΣΥ, όπου ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων σχεδιάζεται να κυμαίνεται στα επίπεδα κατάρρευσης, αρκεί να μεγιστοποιείται το κέρδος της επιχείρησης, βλέποντας την ανθρώπινη ζωή ως βορά στο βωμό του κέρδους.

Εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.

Η Διοίκηση

%d