Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚέντρο ΠροσφύγωνΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Δήμος Λαυρεωτικής απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, σε συνέχεια δημοσιεύσεων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που αφορούν ανυπόστατους ισχυρισμούς για υπόθαλψη και εκπαίδευση στελεχών του κουρδικού PKK στην πόλη του Λαυρίου.

Στη συγκεκριμένη επιστολή τονίστηκε η ανάγκη να ληφθεί μια οριστική απόφαση σχετικά με το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου και τον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμία νόμιμη υπόσταση, χωρίς υγειονομικές προϋποθέσεις και κανενός είδος ασφάλειας. Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Μάρτιο του 2017 το αναφερόμενο κέντρο δεν αποτελεί πλέον μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Επιπλέον, ζητήθηκε η ενίσχυση του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό για τη σωστή και επαρκή αστυνόμευση της περιοχής με στόχο την πρόληψη πιθανών επιπτώσεων λόγω των διάφορων συκοφαντικών ισχυρισμών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε:
«Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ληφθεί μια οριστική απόφαση σχετικά με τους χώρους διαμονής των προσφύγων στην πόλη του Λαυρίου. Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει τονίσει επανειλημμένως στις αρμόδιες υπηρεσίες τα ποικίλα προβλήματα που υπάρχουν και σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών είναι εμφανές ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Αναγκαία είναι και η ενίσχυση του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου, την οποία αιτηθήκαμε, για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης.»