Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Μητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη του Μητροπολίτη Μεσογαίας-Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου με δημάρχους

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη κ. Νικόλαου στους δημάρχους της περιοχής.

Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης, Κορωπίου Δ. Κιούσης, Παιανίας Ισ. Μάδης, Σπάτων-Αρτέμιδας Δ. Μάρκου και Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγ. Μπουρνούς.

Ο κ. Νικόλαος ενημέρωσε τους δημάρχους για το έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» που ιδρύθηκε από την Ι.Μ Μεσογαίας-Λαυρεωτικής προκειμένου να παρέχει φροντίδα σε ενήλικες ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα ενίσχυσης και προβολής του έργου της.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Έμφαση δόθηκε, ειδικά, σε δυο σημεία:

  1. Στην ουσιαστική στήριξη, αναβάθμιση και στελέχωση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας. Κοινός τόπος αποτέλεσε το γεγονός ότι ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος τους στην υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού.
  2. Στην μέριμνα για την τρίτη ηλικία μέσω της δημιουργίας ειδικών σύγχρονων δομών. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ένα μεγάλο τμήμα πληθυσμού από την πρωτεύουσα και από προάστια μετοίκισε στην Ανατολική Αττική με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πλέον επιτακτική η ανάγκη κάλυψης αυτού του κενού.

 

%d