Τουρκία: Συνεχίζουν την προπαγάνδα για «στρατόπεδα εκπαίδευσης» Κούρδων στο Λαύριο

«Η Ελλάδα κλείνει τα μάτια στην τρομοκρατική οργάνωση», είναι ο τίτλος τουρκικής εφημερίδας. Η επερχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, έχει ενεργοποιήσει την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, που δήλωσε πως η Τουρκία θα θέσει μια σειρά από θέματα στην ελληνική πλευρά, σειρά πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ, που κατηγορούν τη χώρα μας για υπόθαλψη «τρομοκρατών» της οργάνωσης PKK, παρουσιάζοντας εικόνες από δομή φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο.

Ειδικότερα, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως «μέλη του PKK εκπαιδεύονται στο Λαύριο» και υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα κλείνει τα μάτια στην τρομοκρατική οργάνωση».

Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Aydinlik, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα πως Κούρδοι λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε ελληνικό έδαφος και μετά επιστρέφουν στην Τουρκία.

Από πλάνα που μεταδόθηκαν από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό διαπιστώθηκε πως στο στρατόπεδο αυτό κατέφυγαν παράνομα άτομα στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνταν στις οργανώσεις νεολαίας της τρομοκρατικής οργάνωσης και καταζητούνται για τρομοκρατικά εγκλήματα από τις τουρκικές Αρχές», υπογραμμίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι στο στρατόπεδο του Λαυρίου δραστηριοποιούνταν στις οργανώσεις νεολαίας της τρομοκρατικής οργάνωσης και πως καταζητούνται ήδη για τρομοκρατικά εγκλήματα αποκαλύπτει πως το στρατόπεδο χρησιμοποιείται για προπαγάνδα αλλά και εκπαιδευτικούς σκοπούς σύμφωνα με τις δραστηριότητες του PKK», καταλήγει η Aydinlik.

Σε παρόμοιο κλίμα, και το δίκτυο 24 TV, προβάλλει αποσπάσματα από δηλώσεις Κούρδων που ζουν στη δομή του Λαυρίου σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που δραπέτευσαν από την Τουρκία προς τη χώρα μας και κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές ως μέλη κουρδικών οργανώσεων.

Τη δική του απάντηση στις πρόσφατες αβάσιμες κατηγορίες Τούρκων αξιωματούχων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.protothema.gr

Αρέσει σε %d bloggers: