Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απόλλωνας Πάτρας – Λαύριο 72-62

Με τον Σίμονς να τον οδηγεί επιθετικά, ο Απόλλωνας έστησε πάρτι στην Πάτρα απέναντι στο Λαύριο κερδίζοντας με 72-62 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι παίκτες του Βετούλα μπήκαν δυναμικά στο ματς και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 22 πόντους απέναντι στο Λαύριο, κάνοντας έτσι μεγάλο βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πλέον οι Πατρινοί πήγαν στο 6-12 στη σεζόν και οι Λαυριώτες, που πήγαν στην Πάτρα χωρίς τον Σερέλη (χρέη προπονητή ανέλαβε ο Σάββας Καμπερίδης) στο 7-11 (παραμένουν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σίμονς με 20 πόντους και 6 ασίστ ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Τσαλμπούρης με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τους Λαυριώτες ο Σάβατζ είχε 12 πόντους και ο Νικολαΐδης 11.

Ο αγώνας

Με σερί 10-0 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας που αιφνιδίασε το Λαύριο και το ανάγκασε από νωρίς σε τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν άμεσα, μείωσαν στους τέσσερις πόντους και έφεραν το ματς σε σχετική ισορροπία. Με 50% στα τρίποντα και κυριαρχία στα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι μεγάλωσαν ξανά το προβάδισμά τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +13. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Βετούλα να είναι κυρίαρχοι και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +18.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά τους από τον Απόλλωνα, όμως οι Πατρινοί δεν απώλεσαν το προβάδισμα και την διψήφια διαφορά τους. Σταδιακά το Λαύριο μείωσε, έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 10 πόντους, όμως η αντίδραση άργησε να έρθει με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη 12η τους ήττα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Συμεωνίδης, Σταματόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-12, 41-23, 64-44, 72-62

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος το Λαύριο θα υποδεχτεί τον Κολοσσό (3/4, 17:00), ενώ ο Απόλλωνας θα έχει ρεπό.

https://www.sport24.gr