Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Λαυρεωτικής για τα αδέσποτα ζώα

Παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Λαυρεωτικής για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/04/22 στην Κερατέα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης (οι οποίοι παρουσίασαν αντίστοιχα τις θέσεις του Δήμου, του Υπουργείου και της Περιφέρειας για τα αδέσποτα), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο εφοπλιστής και αθόρυβος μέγας ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής, αντιδήμαρχοι του δήμου μας και όμορων δήμων, το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» καθώς και φιλοζωικά σωματεία όμορων δήμων.

Τον απολογισμό για τα αποτελέσματα του 2021 και το επεξεργασμένο και κοστολογημένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μας για το 2022 παρουσίασε ο Αθανάσιος Μακροδημήτρης, Αντιδήμαρχος του Δήμου μας και υπεύθυνος της επιτροπής για τα αδέσποτα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για τον Δήμο Λαυρεωτικής ο τομέας προστασίας του περιβάλλοντος συμπεριλαμβάνει αυτονόητα τη μέριμνα, τη φροντίδα και την ευαισθησία γύρω από τα ζώα, κυρίως τα αδέσποτα ζώα…Η Πολιτεία και οι ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού έχουμε κάτι παραπάνω από θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζουμε με σοβαρότητα και να υλοποιούμε με συνέπεια  ολοκληρωμένες πολιτικές διαχείρισης των αδέσποτων. Έχουμε ηθικό χρέος, καθώς όπως είπε και ο Γκάντι ‘’το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα’’!»