Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΕΜΕΛΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διεθνής προβολή των εκδόσεων της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

Από τους πρωταρχικούς στόχους της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής ήταν η πραγματοποίηση πολιτιστικών παρεμβάσεων ουσίας, καθώς και η δημιουργία υποδομών και θεσμών που έχουν σχέση με την μελέτη, σωτηρία και ανάδειξη του ιστορικού-μνημειακού και φυσικού πλούτου της Λαυρεωτικής.

Σημαντικό παράδειγμα αυτών των παρεμβάσεων αποτελούν οι εκδόσεις της, 18 στον αριθμό, οι οποίες έχουν τύχει ευρείας αποδοχής από το ελληνικό και ξενόγλωσσο κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξάντληση ή/και περιορισμένη διαθεσιμότητα των περισσοτέρων εκδόσεων καθώς και το πλήθος του κόσμου στις παρουσιάσεις τους.

Εκδόσεις της Εταιρείας έχουν κοσμήσει τα τελευταία χρόνια Διεθνείς Εκθέσεις, όπως την «Tucson Gem and Mineral Show» στις ΗΠΑ (Φεβρουάριος 2021), και την «Bologna Mineral Show» στην Ιταλία (Μάρτιος 2022), με την σημαντική βοήθεια και υποστήριξη από τον Dr. Christian Mavris, ορυκτολόγο, φίλο και συνεργάτη της Ε.ΜΕ.Λ. Οι διεθνείς αυτές εκθέσεις αποτελούν εκδηλώσεις παγκόσμιου ενδιαφέροντος στον χώρο των ορυκτών, απολιθωμάτων και πολυτίμων λίθων, και συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Το κύρος των εκδόσεων της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής αποτυπώνεται, εξ άλλου, από την προμήθεια αντιτύπων από την Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Λαύριο, 14 Απριλίου 2022

Το Δ.Σ. της Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής

%d